Un nou cămin de bătrâni modern a fost inaugurat în judeţul Vâlcea

Cu o capacitate de 40 de locuri, Căminul de Bătrâni din comuna Scundu, este o investiţie ultramodernă, unde persoanele vârstnice vor beneficia de siguranţă şi confort pentru bătrâneţi liniştite. Desele solicitări şi rugăminţi venite din partea persoanelor vârstnice din comuna Scundu, l-au determinat pe primarul Dumitru Blejan ca, în anul 2014, să demareze construcţia acestui edificiu extrem de important pentru comunitate.

Acum, căminul poate găzdui bătrânii din comună, dar și din alte localități care nu au posibilităţi de întreţinere.

Sâmbătă, 15 septembrie, în prezenţa preşdintelui CJ Vâlcea, prefectului de Vâlcea, parlamentari dar şi a multor cetăţeni, a fost inaugurat Căminul de Bătrâni, unul din cele mai moderne astfel de instituţii din judeţ.

Scopul proiectului constă în crearea unui cadru in care persoanele in varsta pot beneficia de ingrijire medicala de specialitate si in acelasi timp pot participa la programe complexe de sprijin social.

Căminul din Scundu asigură astfel o viaţă decentă acelor vârstnici care au nevoie de îngrijire specială şi supraveghere permanentă, în limita unui număr de 50 persoane.

Centrul dispune de camere cu 2, 3 paturi, grupuri sanitare, televizor color,  şi totodată se asigură zilnic trei mese şi gustare de după masă, condiţii şi ajutor în menţinerea igienei personale, asistenţă medicală, investigaţii medicale periodice.

„A fost un moft al meu, am dorit această investiţie şi împreună cu Oreştiul am reuşit. Căminul este deja căutat de persoane de Gorj şi din tot judeţul Vâlcea. Dorim să-l mansardăm pentru a satisface noile cereri care vin. Aici, bătrânii au parte de condiţii excelente, de o viaţă decentă”, spune primarul Dumitru Blejan.

Liviu POPESCU

One comment

  • Bine intentionat

    Stimate d-le autor . Va rog din suflet mai recititi si d-voastra acest articol si daca dpdv ortografic va place …………:(((
    Nu va mai grabiti va rog când scrieti articolele . Va multumesc foarte mult si sper ca nu s-a simtit nimeni jignit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *