Un mare lanţ hotelier internaţional va dezvolta un complex turistic la Transalpina Ski Resort

Un mare lanţ hotelier internaţional urmează să dezvolte, în acest an, un complex turistic la baza domeniului schiabil Transalpina Ski Rsort, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul staţiunii Voineasa.

“Deşi erau discuţii de principiu în anul 2015, alocarea sumelor restante pentru acest domeniu schiabil a grăbit lucrurile, demonstrând voinţa autorităţilor centrale de a dezvolta infrastructura turistică din România. Iar Transalpina Ski Resort este unul din cele mai mari domenii schiabile din sud-estul Europei, cu mare perspectivă de dezvoltare şi dimensionare. Pot spune astăzi că un lanţ hotelier va ridica la baza pârtiei un complex turistic cu 4 nivele şi un număr de 20 de camere. Prezenţa acestui investitor aici va impulsiona şi alţi investitori pentru a construi aici complexe turistice. De fapt, proiectul celui mai mare complex de staţiuni montane pe malul Lacului Vidra este unul foarte vechi, datând din anii ’70, realizat de un proiectant austriac. Acesta propusese atunci crearea unui arhipeleag turistic Vidra, Mura, Puru, Alba şi Obârşia Lotrului. Uite că acest proiect a prins deja contur prin amenajarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort”, a precizat Gheorghe Stanciu.

Transalpina Ski Resort a fost redeschis luni, pentru al treilea an consecutiv.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro.

La sfârşitul anului trecut, guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat, parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei să fie achitate la o dată ulterioară. (jurnalul.ro)

2 comments

  • VICTOR MATEI

    Să dea DUMNEZEU!Dar ne trebuie infrastructura si mijloace de acces in statiune sau la OBARSIA LOTRULUI. LA MULTI ANI CU SANATATE SI MULTE REALIZARI!

  • Bogdan

    Lipsa locurilor de cazare este o mare problema la Transalpina Ski Resort dar…mai bine fara hoteluri decat sa transformam aceasta zona superba intr-o noua Ranca sau Straja. Cand am citit titlul m-am entuziasmat dar cand am citit articolul si am vazut ca e vorba despre un “mare lant hotelier” care face un hotel de 20 de camere mi-a trecut tot entuziasmul. Asta e o pensiune mai mare nu un hotel. Poate e o greseala de tipar si era vorba de 200 de camere :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *