Un hotel dintr-un lanţ internaţional şi 9 pensiuni se vor deschide în acest an în zona Transalpina Ski Resort

O veste bună vine dinspre staţiunea Obârşia Lotrului, care, în acest an, se va mări, în sensul că se vor dubla locurile de cazare. De la 400, câte sunt în prezent, acestea vor ajunge la aproape 900.

Acest aspect ţine de faptul că nu mai puţin de 10 complexuri hoteliere sunt în lucru, din care unul, pe patru nivele, aparţine unui lanţ internaţional.

Astfel, de la baza pârtiei de schi şi până la Obârşia Lotrului, zona se urbanizează, investitorii înţelegând potenţialul enorm pe care îl are această pârtie. Apropos, deşi în Râmnic sunt aproape 30 de grade, pe Transalpina Ski Resort se schiază, fapt ce va continua până la 1 mai, după cum susţin autorităţile.

În urmă cu trei ani, în zona pârtiei, funcționau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanță de microstațiunea Obârșia Lotrului. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puțin de 300 de locuri de cazare, iar, potrivit autorităților locale, anul 2016 va fi un boom investițional.

„9 investitori au depus actele, vorbim de un mare lanț hotelier, alte mici moteluri și pensiuni numai acum, la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei, majoritatea lor. Anul 2016 este boom-ul investițional. Nu pot spune acum dacă a fost un stimulent faptul că, la finele anului 2015, Guvernul a achitat majoritatea arieratelor acestui domeniu schiabil sau faptul că aici este viitor, dar se prea poate să fie una din cauze. În rest, cauzele sunt peste tot împrejur, natură, munte, lac, pârtie. Austria noastră”, a precizat Gheorghe Stanciu, edilul din Voineasa.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *