Un lac de pescuit va fi amenajat în comuna Runcu

Autorităţile din Runcu vor amenaja iazul din Valea Babei, dorind să facă un loc de agrement, loc unde pescarii să vină pentru a se relaxa. Tot în această zonă va fi amenajat un parc, sperând ca zona să fie un loc pentru cei care vor să iasă la picnic, pentru cei din Râmnic care doresc să-şi petreacă o ieşire la “iarbă verde” în Runcu.

“Mulţi cetăţenii ne-au rugat să facem acest obiectiv pentru că zona este foarte frumoasă. Lacul de care vorbim nu seacă niciodată, el este folosit de păstori pentru a-şi adăpa animalele. Este o locaţie frumoasă, vorbim de un lac aflat la o altitudine destul de mare, judecând după poziţionarea comunei noastre, pe culime subcarpatice din această parte a Vâlcii”, spune primarul Vasile Stoica.

De menţionat că acesta nu este singurul lac natural din Runcu, mai sunt şi alte acumulări de ape, izvoare subterane care au format iazuri în diferite sate, de multe sunt legate legende cu comori ascunse. Cert este că niciodată în mijlocul verii, chiar dacă afară sunt temperturi ridicate aceste lacuri nu seacă.

Lacul din Valea Babei se află în apropierea drumului judeţean pe un platou destul de întins, aproape de pădure, pe viitoarea arteră care va lega judeţul Vâlcea de Argeş.

Runcu sau Râmnicul de Sus, cum era cunoscut acum peste 100 de ani este cel mai frumos cartier de judeţ, pentru că dacă nu era Runcu, Vâlcea ar fi cu un pic mai puţin frumoasă. Comuna aşezată pe cel mai înalt deal al judeţului, întinsă pe culmi precum satele moţilor, ar putea deveni cel mai select areal de locuit pentru cei care nu doresc oraşul dar sunt dependenţi de el.

Nici nu vreau să-mi imaginez cum sunt nopţile la Runcu, cum arată munţii pe înserat, cum se văd luminile Râmnicului, de acolo de sus. I-am invidiat pe cei de acolo de când mă ştiu şi nu am înţeles nici până azi de ce Runcu a fost ocolit, de ce nimeni nu a descoperit poate cea mai frumoasă localitate metropolitană din Vâlcea.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *