Un investitor va investi în amenajarea a 20 de Bubble Houses în oraşul bluesului

Acestea vor fi construite astfel încât să aibă şi o vizibilitate spre Festivalul de Blues, după cum declară primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Festivalul de la Brezoi se pare că şi-a atins scopul secundar, acela de a dinamiza turismul din capitala Vâii Lotrului, în prezent nu mai puţin de 2 investitori lucrând la amenajarea unor structuri hoteliere.

“Vorbim de complexul situat pe malul Lotrului, unde în afara parcului pentru rulote, se construiesc şi 4 pensiuni, mai multe bugalow-uri, zonă de camping, piscină şi restaurant. Lucrările avansează ca să fie gata până în 2020. Tot aici lângă parc a fost preluat o clădire veche şi va fi recondiţionată şi amenajată ca pensiune. Iar cele 20 de căsuţe de sticlă vor completa zona de agrement turistic a oraşului Brezoi”, spune primarul Robert Schell.

Căsuţele de tip bubble sunt semicirculare, cu pereţii perfect transparenţi, amintind de casele hobbiţilor. Aceste minihoteluri sunt specifice zonei scandinave şi oferă plăcerea turistului de a avea o panorama completă asupra naturii. Acestea vor fi construite de o companie celebră pentru amenajările exterioare din judeţul Vâlcea.

Oraşul Brezoi, definit drept oraşul bluesului, este de trei ani, gazda celui mai mare festival în aer liber de blues şi jazz din estul Europei, în această vară numărul participanţilor ajungând la 10.000, în frumosul parc de pe malul Lotrului.

Totodată, Brezoiul capitala Vâlcii de nord sau a Vâlcii montane se află în plin proces de atestare ca staţiune turistică de nivel local.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *