Un hotel de 8 etaje, de 4 stele, va fi ridicat în staţiunea Băile Olăneşti de compania Olăneşti – Riviera

Băile Olăneşti, la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, sub umbra Căpăţânilor, a început galopul turistic pentru a deveni nu doar o staţiune regăsită pe adresele caselor de pensii, ci o staţiune care să se adreseze tuturor turiştilor, nu doar celor subvenţionaţi.

În primul rând, Olăneştiul este o staţiune de munte, iar o plimbare pe aleea de cură balneară până dincolo de Comanca, respirând aerul curat al Cheilor Olăneştiului, aduce turistului bucuria coabitării cu natura: fagii care şoptesc pe marginea drumului, primăvara care pândeşte pe sub frunze, minunea acestei staţiuni care s-a oferit singură, cu voie de sus, să dea omului sănătate! Seva ei dătătoare de vigoare, prin izvoarele minerale medicale, a vindecat o umanitate în 200 de ani de existenţă.

Olanesti3Staţiunea Olăneştiului îl are şi pe Dumnezeu, regăsit relaxat fie la Bradu, fie la biserica lui Horea, fie plimbându-se agale prin parcurile cu adevărat de basm ale Olăneştiului. Pentru că Olăneştiul are cele mai multe parcuri dintre toate staţiunile din România, iar toate aceste parcuri compun un mare parc, parcul staţiunii de aur a românilor.

Aşezat într-o căldare subcarpatică la picioarele Căpăţânilor, acompaniat de dansul regal al fagilor şi molizilor, într-o regiune a României în care regăsim cea mai mare rezervaţie de tisa, Olăneştiul redevine bijuteria turismului românesc, loc preferat, începând din 2016, de toate tipurile de turişti:

Cei care vin pentru tratament au deja o paletă largă de servicii medicale, în clinici variate. Cei care sunt drumeţi o pot apuca pe drumul mănăstirilor, iar montaniarzii au unde face popas în drumul lor spre crestele Căpăţânilor.

În acest an va începe construcţia unui hotel de 8 etaje, de 4 stele, chiar pe aleea de cură balneară. Un hotel care va avea camere dotate după standarde, un centru spa, săli de conferinţă, bază de tratament.

Investiţia aparţine grupului de firme Olăneşti – Riviera, companie care deja a început un amplu proeict de modernizare a activelor turistice, mizând pe atragerea unui număr cât mai mare de turişti din sector middle – class şi mai ales turişti străini. Totodată hotelul se doreşte o destinaţie pentru traininguri ale corporaţiilor dar va funcţiona şi în concordanţă cu Casele Naţionale de Pensii pentru tratament.

De altfel staţiunea deja cunoaşte un număr crescut de turişti străini.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *