Un drum național adus la județ și proiectele pentru trei centuri ocolitoare, realizările lui Marian Lazăr

Marian Lazăr se poate lăuda în 2021 cu mai multe succese în infrastructură, unele vitale pentru Vâlcea și care pun bazele unei dezvoltări ulterioare a zonelor și orașelor din județ.

Vorbim în primul rând de trei centuri ocolitoare, pe care deputatul vâlcean, membru în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților le-a pus pe masa CNAIR, pentru a intra cu prioritate în finanțare, trei variante ocolitoare benefice pentru trei orașe din județ.

Este vorba de varianta de ocolire Est a municipiului Drăgășani, centurile Băbeni și Horezu. Dar nu în ultimul rând varianta de ocolire a muncipiului Râmnicu Vâlcea, Lazăr insistând pentru modificarea traseului inițial care ieșea la Seaca. Astfel centura Râmnicului care este în licitație se va continua cu Centura Călimăneștiului.

”Sunt proiecte vitale pentru Vâlcea și pe care le-am discutat cu autoritățile locale și e vorba de artere care vor prelua totală traficul greu din orașe, cum este stațiunea Horezu, unde, nu putem vorbi de turism, de relaxare, atât timp cât mașinile de tonaj trec chiar prin centru. Sunt demersurile mele pe lângă CNAIR, atât timp cât a fost o guvernare normală de dreapta, o guvernare unde în domeniul transporturilor, USR a făcut tot ce e posibil pentru a debloca mai multe proiecte”, spune Lazăr.

Dar cel mai important lucru pe care Lazăr consideră că l-a făcut pentru vâlceni a fost reușita transferului Drumului Național 7D, o reușită după aproape 20 de ani, menită a repara o greșală făcută în 2003.

”Aici a fost greu pentru că au fost și interese să se mențină status-qvo acelui drum. Trei luni am insistat la CNAIR, și apoi la minister pentru se rezolva un simplu act, așteptat de ani buni de oamenii din Loviștea. Singura șansă ca acest drum care nu era pe nicio listă de investiții, singura șansă era să treacă în portofoliul Consiliului Județean. Unde e de salutat faptul că au și început lucrările. Ceea ce dovedește că am avut dreptate, doar prin declasarea drumului, oamenii din Loviștea au o șansă. Drumul redevenit județean a intrat în proces de reabilitare”, mai adaugă parlamentarul vâlcean.

Lazăr menționează că își va păstra interesul și va lupta pentru infrastructura rutieră din Vâlcea, chiar dacă din noul guvern nu vor mai face parte cei de la USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *