Un drum de poveste afectat de alunecări de teren, Tomşani – Oteşani, depus la CNI pentru reabilitare
Un drum discret aşezat de natură dar care scurtează legătura dintre Valea Bistriţei şi Valea Luncavăţului, un drum care taie culmile subcarpatice, unind două comune frumoase, urmează să intre în reabilitare.
Vorbim de drumul care pleacă din Foleşti (Tomşani), drum folosit de mii de ani de cărăuşii din Oltenia de sub Munte pentru a ajunge în sudul judeţului, de cei care mergeau cu piatră de var, cu fructe, de ciobani în transhimanţă, un drum care este o punte între două ape, are 4 puncte unde alunecările de terem au afectat carosabilul.
„Sunt 4 puncte cu probleme, care necesită de urgenţă intervenţie. Am depus acest proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru că vorbim de un drum de importanţă capitală pentru cei care tranzitează zona. De aici până la Oteşani sunt doar 5 km, faţă de 20 prin Horezu. De aici, drumul spre Drăgăşani şi spre tot sudul judeţului pentru cei din Pietrari, Costeşti şi Tomşani este o arteră vitală”, spune primarul Dumitru Pearcu.
La capitolul drumuri, Peracu spune că în luna martie vor începe asfaltările în satul Bogdăneşti, urmând să fie identificate surse de finanţare pentru restul străzilor din satele Tomşani, Chiceni, Băltăţeni, Folreşti de Sus şi Foleştii de Sus.
Pentru Dumitru Pearcu, anul 2019, a fost carcaterizat prin multe investitii în infrastructură, multe proiecte au ajuns la maturitate şi localitatea are un aspect de comună europeană.
În prezent putem vorbi de o infrastructură impecabilă, avem cele mai multe drumuri asfaltate raportat la suprafaţa localităţii, râul Bistriţa nu mai este un handicap pentru satele riverane fiind realizate poduri de legătură pentru fiecare comunitate.
Se lucrează şi în prezent la alte două poduri în punctele Epure şi Lunguleşti.
Tomşani se află în clasamentul naţional al absorbţiei fondurilor europene atrase.