Un deputat USR amenință guvernul Orban cu votarea Moțiunii de Cenzura

Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum.

Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern.

Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră.

Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară ( și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum.

Nu mai ignorați Moldova. Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoare moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari modolveni să o facă.

Nemțenii și moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignorați. Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține.
Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale.

Domnule Orban, aștept acțiune și fapte.
Dacă nu vedem acțiune și promisiuni îndeplinite, atunci vot “pentru” la moțiunea de cenzură din partea mea.

De ce sunt bani pe fonduri europene nerambursabile pe alte proiecte de infrastructură în țară, dar nu și în Moldova?

Moldova are nevoie de bani pentru infrastructura mare. Acum.

Iulian Bulai
Vicepreședinte USR

….

“Premierul Orban tocmai a evitat abil într-o conferință de presă să recunoască că nu vom avea fonduri europene pentru construcția autostrăzii Tg. Mureș-Iași. Un reporter a întrebat corect (citez aproximativ) “având în vedere scăderea fondurilor europene pentru infrastructură rutieră în noul buget al UE, precum și alocarea unei mari părți către finalizarea proiectelor deja în curs, care sunt proiectele noi pentru care mai rămân bani?” Ludovic Orban a evitat să răspundă și a recitat un punctaj despre Masterplan-în-sus, Masterplan-în-jus.

Bani europeni nerambursabili vor fi doar pentru cei din sud și din vest.

Alte proiecte, cum ar fi autostrada Tg. Mureș-Iași nu au finanțare și nu sunt prevăzute în proiectul de Program Operațional. Situația este foarte gravă și ar trebui, în primul rând, ca guvernul să o prezinte cu onestitate cetățenilor și, în al doilea rând, să se lupte cu cerul și pământul la Bruxelles ca să obținem un buget mai mare pentru dezvoltarea de infrastructură rutieră.”

Via Cătălin Drulă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *