Un corporatist s-a ”îndrăgostit” de satul Delureni din comuna Lăcusteni încât s-a mutat în localitatea vâlceană

”A găsit pe net satul Delureni. I-a plăcut zona, înconjurat de păduri, satul aflat la cea mai înaltă altitudine din comuna noastră. Și-a cumpărat o casă veche țărănească și lucrează de aici în domeniul IT. Omul a părăsit Constanța pentru localitatea noastră. Cu toate problemele financiare ale comunei noastre, vreau să spun că aici există o dinamică economică. Avem trei firme de termopane, avem 4 spălătorii auto, avem mai multe firme de construcții, avem firme de dezmembrări auto. Există așadar o viață economică la noi în comună”, spune primarul Cosmin Bocșaru.

Deși este o comună mică, are venituri de 190 mii lei(147 lei per capita, la o populație de 1500 locuitor), un fapt îmbucurător, pentru această localitate care până acum ceva ani se zbătea în recorduri negative pe toate palierele. Un întreg hățiș de procese și convulsii puneau pune în pericol inclusiv existența localității, fiind printre puținele care putea să dispară chiar juridic de pe hartă.

În foarte scurt timp în Lăcusteni va începe implementarea proiectului care vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare. Totodată se așteaptă semnarea proiectului de asfaltare.

Un alt proiect care va demara în acest an este construirea unui cămin cultural. La care se adaugă iluminatul public care deja a fost montat pe o lungime de 1,5 km și va fi extins în satele Contea Deal, Contea Vale și Mazili.

În acest an vor începe demersurile pentru amenajarea unui centru cultural și a unui parc fotovolatic care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *