Un conflict între conducerea școlii și o primărie vâlceană a lăsat 30 de copii fără o tabără gratuită

Istoria conflictului dintre Primăria Tetoiu și conducerea școlii gimnaziale din localitate este una veche, comunitatea fiind împărțită deja în două tabere, administrația și mai mulți părinți reclamând practica abuzivă a conducerii școlii, faptul că mai multe cadre didactice nepregătite pe domenii ar preda materii dificile (exemplul unei învățătoare care predă la gimnaziu chimie și fizică). Plus multe altele, fapt care a dus la un blocaj total între cele două instituții, ambele părți dând vina pe politică.

Recent, din păcate, au avut de suferit copiii Școlii din Tetoiu care, nu au putut beneficia de o tabără în localitatea Cralovăț.

”Am reușit să obținem o tabără școlară pentru 60 de copii. Una care să nu îi coste nimic pe micuți. Diferențele de cost, le-am suprotat noi consilierii locali și m-a bucurat mult că toți consilierii, indiferent de culoare politică au votat acest lucru, pentru că este un bine pentru micuți, sunt copii nostri din Tetoiu. Am fost foarte bucuros și am rugat conducerea școlii să mediatizeze această tabără pentru a ocupa cele 60 de locuri. Sincer, nu mă așteptam că nu își vor da interesul și nu se vor zbate să trimită cât mai mulți copii în această tabără”, susține primarul Viorel Herăscu.

Din păcate, susține edilul, au răspuns pozitiv doar părinții care au fost informați direct de câtre primărie și s-au strâns în cele din urmă 29 de elevi, până la termenul final de înscriere, pentru că ”la școală nimeni nu le-a spus elevilor de această tabără”

Asta în condițiile în care în ciclul gimnazial al Școlii din Tetoiu învață un număr de aproximativ 100 de elevi.

Conducerea școlii spune însă că a mediatizat această tabără dar…copiii nu au fost înteresați.

Greu de crezut, spunem noi, că niște micuți nu ar fi interesați de o tabără care să nu îi coste nimic.

În fine, în prezent, 29 de copii se află în Cralovăț, într-o tabără unde potrivit organizatorilor sunt concursuri, cercetășie, jocuri, drumeții, distracții. 29 de elevi, când puteau fi 60. Dar atunci când conflictele și orgoliile sunt prea mari, suferă exact cei nevinovați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *