Un cabinet stomatologic funcționeză în micul cartier medical din Bărbătești

Începând de luna trecută un cabinet stomatologic modern fucționează la Bărbătești, în zona medicală, cu program marți: 9-13; vineri 15-20. Programări la: 0771 320 797 și care oferă consultații gratuite.

În zona medicală funcţionează nu mai puţin de trei clădiri medicale, din care Spitalul de Geriatrie nu mai are nevoie de recomandări.

Aşezată într-un cadru natural pitoresc, la poalele Munţilor Căpăţânii, comuna Bărbăteşti este una din cele mai frumoase localităţi montane din Vâlcea.

Situată în bazinul monahal al Depresiunii Horezu, pe drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, cum iese Otăsăul din chei, la Bărbăteşti aerul curat, natura care se revarsă peste tot, au determinat autorităţile să considere investiţiile în sănătate o prioritate.

Cum am spus, spitalul de geriatrie nu mai are nevoie de prea multă prezentare. Spitalul Amamed de boli cronice si geriatrie vine in intampinarea persoanelor care au nevoie de servicii medicale in acest domeniu. Spitalizarea se face in saloane de 2 si 3 paturi intr-un interval de maxim 14 zile, tratamente medicale in functie de afectiuni, tratament cu Gerovital, homeopatie, fizioterapie si recuperare medicala, meniu dietetic oferit prin firma de catering.

Acesta are două pavilioane la ieşirea spre munte. În această zonă, funcționeză şi Unitatea Medicală a localităţii care include trei cabinete, familie, interne, cardio, farmacie, din octombrie cabinet stomatologic, dar şi dotări şi aparatură medicală de aproape 9 miliarde de lei vechi, cu ecograf şi alte facilităţi pentru cetăţeni.

“Da, se poate spune că avem aici un mic cartier medical. Dorim să identificăm şi pentru vechiul dispensar o utilitate tot socio.medicală. Fie un centru de zi, fie orice care să se preteze la servicii medicale, de terapie”, spune primarul Contantin Banacu.

Primăria a amenajat aici parcări, trotuare, spaţii verzi, racordarea la utilităţi, investiţii care definesc şi pun în evidenţă această zonă cu specific medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *