Un an de Coronavirus, 800.000 infectați oficial, un oraș cât Drăgășaniul a decedat

A trecut un an de Coronavirus peste România. Pe vremea asta, în 2020, începe nebunia, panica, toată lumea era speriată. Informațiile nu erau suficiente, izoleta devenise deja o sperietoare la știri.

Digi24 era cea mai prăpăstioasă televiziune de știri, urmăream seară de seară informațiile din Italia, din Lombardia și Venetto. Ni se spunea că suntem cu 2 săptămâni în urmă. Cabinetul demis Orban a cotit-o. De la alegerile anticipate și la nominalizarea lui Cîțu, totul s-a resetat.

În două săptămâni România a intrat în carantină. Până la 100-200 de cazuri, cât de cât s-a menținut o ancheta DSP, apoi lucrurile au devenit intracomunitare.

Acum în 2021, nu mai sunt izolete, panica nu mai e la fel de mare, România se apropie oficial de 800 de mii de cazuri de infectări, numărul deceselor estre undeva la 20.000, cât populația orașului Drăgășani.

Virusul a fost o loterie. Cazuri grave și decese la oameni la care nu ne așteptam, cei mai mulți au trecut însă relativ bine peste boală. Lumea nu mai este speriată ca acum un an, când două luni economia a fost efectiv închisă. Pe tot globul.

Au apărut și covidoscepticii, personaje ca Șoșoacă în România și în alte țări, partide extremiste, unele au ajuns în parlamente.

Între timp au apărut pe piață și vaccinurile, ușor, ușor învățăm să trecem peste această boală. Chiar dacă valul III bate la ușă. Ne vom vaccina și probabil trei ani de acum înainte vom trăi cu acest virus dar  măcar de am învăța ceva din toată povestea asta care a blocat lumea.

Din păcate, vom mai purta masca vreun an doi, până când cel puțin 10 milioane dintre români se vor vaccina, până când lumea întreagă se va imuniza.

În orice caz, altă carantină totală nu mai este posibilă, în cazul Coronavirusului, iar slavă Domnului că România nu a făcut ca restul lumii, să-și închidă de nu știu câte ori economia, altfel eram în dezastru azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *