Un alt primar, bun gospodar, din Vâlcea este pe cale de a-și pierde mandatul

Vorbim de o comună care a reușit în doar zece ani să ajungă în topul comunelor dezvoltate ale Vâlcii. O localitate care are toate utilitățile – apă, canalizare, gaze naturale, asfalt și investitori privați, o localitate care nu se află în inelul metropolitan al Vâlcii dar are o demografie în creștere.

O localitate care a ajuns să aibă standarde de viață, care a atras fonduri europene, milioane chiar și care are una din cele mai bune echipe administrative. Acesta este Orleștiul. Administrat eficient de Constantin Cirstina, un edil care a reușit să impună localitatea pe primele locuri ale județului, să dezvolte potențialul economic și turistic pe care îl deține această comună viticolă.

Iată că în urma unei greșeli rutiere, primarul Cirstina este în poziția de a-și putea pierde mandatul. Nu comentăm speța juridică, am scris acest material, pentru a prezenta latura bună, a administrației Cîrstina. Un edil care a reușit să atragă investitori privați, să realizeze chiar un mic parc industrial, să dezvolte potențialul turistic al zonei, să amenajeze atât de bine străzile, cu trotuare și iluminat modern. De altfel este singura localitate rurală care are un Bulevard, un Bulevard al Viilor, unde curățenia și ecologia sunt prioritare.

Unde se ridică un Centru Social modern pentru vârstnici, unde fondurile europene au fost fundamentul pe care s-a dezvoltat această comună.

Excluzând inelul localităților rurale metropolitane, Orleștiul este una din comunele care a reușit la toate capitolele. În doar 5 ani, mai bine de 100 de familii de orășeni au ales să se mute la Orlești, să aibă o locuință în mediul rural, racordată la toate utilitățile.

Un accident rutier stupid poate lăsa localitatea fără un gospodar bun. Nu pot să nu mă gândesc însă la Carmen Păunescu, la Șerban Huidu, la persoane care au produs accidente soldate cu decese, adică de o gravitate mult mai mare decât cel în care a fost implicat Cîrstina dar au rămas bine mersi liberi și fără probleme.

Dar nu sunt eu magistrat iar procesele și verdictele din justiție nu se discută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *