Ultimul soldat japonez trăieşte la Vâlcea în organizaţia PSD

Cred că toată lumea a auzit de povestea ultimului soldat japonez, Hiroo Onoda, cel care a stat vreo 29 de ani, singur, pe o insulă mică în Pacific, neştiind că războiul s-a terminat. Dar a rămas fidel cauzei, ţării, drapelului. Iar, când un vas mic de croazieră a ajuns, în 1974, pe ţărm, acesta văzând pavilionul american, a atacat cu ultimele gloanţe.

Ulterior a fost prins şi a rămas stupefiat când a aflat că războiul se terminase cu 29 de ani înainte, iar Japonia era chiar unul din aliaţii SUA.

Avem şi la Vâlcea un astfel de soldat japonez, loial şi stoic, pentru care cauza partidului este mai importantă decât ce vrea el.

Este vorba de senatorul Laurenţiu Coca, mototol de cuminte, care, deşi a fost dat, mai mult sau mai puţin, la o parte, prin vot, nu a sărit ca Pearcu sau Romeo Rădulescu la gâtul partidului. Dimpotrivă, s-a repliat şi a declarat că el va face în continuare campanie pentru PSD.

cocaOri e pură naivitate ori e demnitatea soldatului japonez? Naiba ştie!

Însă Coca mai are ceva de spus prin politică, iar un astfel de politician care nu a sărit fuga prin ziare să înjure, să acuze cârdăşii în PSD,  care nu a bătut la  poarta altor partide cerând loc eligibil, un astfel de politician nu e tocmai de dat la o parte. Deşi se spune că în politică trebuie să ai tupeu, eu cred că şi demnitatea e o virtute. Judecând strict atitudinea lui Coca după stabilirea listei de candidaţi şi până în prezent, spun clar că o are.

Dau din casă – după ce s-au anunţat voturile, iar Coca a picat pe 2 la Senat, ca orice ziarist intrigat, l-am sunat acasă, la o oră după. Eu tot încercam să aflu, şmechereşte, dacă se va duce la Bucureşti, dacă va reclama la Dragnea, dacă va pleca, va demisiona, va agita apele. Nu, Coca, era, ce-i drept, amărât, dar îmi spunea că nu va face nimic împotriva PSD, va aştepta validarea finală a listei, dar în niciun caz nu va sări la gâtul nimănui, iar dacă lista va rămâne la fel ca în acel moment, o va respecta. Nu-mi venea să cred. Eu îl tot aţâţam cu Costi, dacă simte că “i-a tras-o”… Nimic. Coca era calm.

Şi am zis: da, omul ăsta e un mototol cu bun simţ. Îngrămădit, bolovan, fără sânge în instalaţie etc.

În orice caz, oricare ar fi rezultatul de pe 11 decembrie, atât ne permitem să spunem: ultimul soldat japonez de la Vâlcea nu trebuie aruncat la coş. Coca e chiar pesedist, atât în  principii, cât  şi în ADN.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *