Ultimul sat din Lădești, Olteanca, va avea rețea de apă

În acest an, Primăria Lădești va introduce rețeaua de apă și în satul Olteanca, singurul care nu beneficia de această utilitate, mai ales că este zonă foarte căutată, prin pitorescul geografiei, de mulți care doresc o casă de vacanță.

Un singur sat din cele 10 ale comunei Lădești nu beneficiază de apă curentă si canalizare. Este vorba de satul Olteanca care, potrivit primarului Nicolae Iordache, este izolat dar, cu toate acestea, face demersurile necesare pentru a alimenta cu apă și cele circa 50 de familii din acest sat.

La capitolul infrastructură rutieră, primăria Lădești a obținut  fonduri și pentru modernizarea a șapte kilometri de drumuri. Iordache spune că, după obținerea avizelor necesare încărcării în platforma Ministerului Dezvoltării, se va semna contractul de finanțare și se vor ține licitațiile aferente execuției proiectelor.

”Se vor asfalta drumuri în mai multe sate. Drumul la Mânăstire în sat Cermegești, Ulita Vrăbiasa, strada Mureșului, strada Dealul Mic, toate din satul Cermegești. În satul Chiricești se va asfalta strada Briculete, in satul Popești se va asfalta strada Soarelui, in satul Năldărești se va asfalta strada Dealul Mare, iar în satul Găgeni se vor asfalta străzile Satului și Chitienului. Din toate drumurile pe care le mai avem de asfaltat mai rămân doar 2 kilometri în satul Olteanca și alti 2 kilometri de ulițe.”, a adăugat Iordache.

Revenind la apă, primăria dorește să reabiliteze și stația de apă din localitate pentru a nu avea sincope cu furnizarea acesteia în timpul verii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *