Ultimul bolşevic, Dumitru Persu, ar putea candida la Tiraspol?

 

Probabil că pentru paleontologi, fenomenul petrecut duminică în judeţul Vâlcea ar fi o revoluţie în materie de jurasic. Ultimul dinozaur conunist al judeţului, Dumitru Persu, a fost la biserică. Asta înseamnă că, undeva, creştinismul a fost mult mai devreme stipulat decât spun manuscrisele eseniene, odată de ce „domnu’ Dan”, a fost creştinat.

Lăsând deoparte pamfletul, ne întrebăm care au fost motivele pentru care acest sforar şef al PSD Vâlcea, Hrebenciucul local a fost la biserică.

Două motive ne îndreptăţesc să definim aici o cauzalitate. Primul ar fi cel efectiv de natură umană, Persu a descoperit săptămâna trecută, faptul că toţi murim. Nu credem că imaginea prietenului său de pe catafalc, nu l-a pus pe gânduri şi atunci, acest mic vişinescu local, s-a gândit că e timpul ca marxism-leninismul în care a trăit o viată, să fie înlocuit de Sfântul Duh. Important este însă, dacă Sfântul Duh vrea să se pogoare în minţile materialiste ale unui ultim bolşevic de Vâlcea. Mă îndoiesc, din păcate, pentru tovarăşul Dumitru Persu, că Dumnezeu face casă bună cu mânăriile, matrapazlâcurilor, şmecheriile, uneltirile şi alte tipologii specifice măldăreşteanului nostru.

Al doilea motiv, cred că mai plauzibil, ţine de o anumită rugăciune de a fi lăsat pe funcţie. Pentru ultimul bolşevic activ al judeţului, pierderea statului de vicepreşedinte al CJ-ului este similară cu ieşirea definitivă din spaţiul Tridimensional.

Persu nu ar mai putea plictisi pe nimeni cu toate teoriile lui răsuflate pe care le ţine în acele şedinţe ordinare de consiliu, retorica mediocră, incultă, paraplegică, anemismele pe care bolşevicul încă viu, le predică din colţul mesei. Gata, timpul apune pentru
ultima sămânţă tovărăşească, ultimul dinozaur al unei epoci pe care nu o mai vrea nimeni. Dumitru Persu se apropie de marginea lumii şi este oportun să lase lumină occidentului să aducă raze acolo, unde bolşevicul nostru ştia doar soarele roşu al Internaţionalei.

Deşi, unii spun că Persu nu este pierdut. Dumitru Persu este acest „Die Hard” al Partidului Comunist Român, care îşi negociază supravieţurea bazându-se pe mai multe aspecte – prietenia cu Mircia Gutău, omul care se află în spatele noii majorităţi din Consiliu, iţele care îl leagă de CET Govora şi mai nou, o oarecare bănuială că s-ar apropia de Cristian Buican, speculând conflictul dintre liderul PNL şi Bogdan Pistol. Toate aceste semnale ne duc cu gândul la o supravieţuire contra naturii a vişinescului vâlcean în funcţia de vicepreşedinte al CJ. Rămâne de văzut şi în ce ape se scaldă noul lider al PSD, Costi sau Coca. Oare va avea vreunul din cei doi curajul să-l trimită pe ultimul dinozaur la Antipa sau în Transnistria?

Dumitru Persu, suntem în anul 2014, Europa dinspre vest nu mai are nimic în comun cu lumea în care te-ai educat. Singura propunerea pe care o face societatea civilă, ar fi ca Dumitru Persu să devină preşedintele vreunui raion din Tiraspol sau Tighina. Acolo este ultima oază de bolşevism cea mai apropiată de România. Deci, tovarăşe Persu, ne transnistriezi şi pe noi în viitorul apropiat…

A.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *