Ultimii 2 ani de domnie ai lui Vodă Mihai al Pătru-lea, The King al suinelor din Ocnele Mari

Suntem în leat 2018 după Hristos, în oraşul domnesc al câinilor maidanezi, unde Vodă Mihai, numit de supuşi, Regele Leneş, Beizadeaua drogherului Vîlcu, progenitura politică a logofătului Victor Stănculescu, mai are de domnit în comoditate şi lejeritate, incompetenţă şi futilitate, încă 2 ani.

Propulsat ca pretendent la tron după o campanie îndelugată de tăiat fudulii la porcii din Ocne, Vodă Mihai al Pătru-lea a vrut mereu să scape de coşmarul vieţii lui, dascălul de gramatică, fantomă care-l urmăreşte peste tot, mai ales în vise, spunându-i “Acordă dracului odată subiectul cu predicatul şi învaţă mai mult de 100 de cuvinte în limba română”.

Un coşmar mefistotelic, unul care nu-i dă pace, mai ales de când şi-a surprins în Merii Râmnicului, tânără domniţă, agă locală, cu un oarece hatman, înghesuită într-o căruţă, la apus de soare, de Barbu Delavrancea.

Şi pentru faptul că în primii ani de domnie nu a făcut nimic în micul ducat al Ocnelor, Vodă Mihai şi-a propus ca în următorii ani, să continue, pentru că i-a mai rămas mult din nimicul din primii doi.

Dar Vodă are vise multe – adventure park, aerodrom, motodrom, ciclodrom, rododendron şi multe alte drone care îi vâjâie prin creierii lui, unde neuronii stau precum galaxiile, la mii de ani lumină unii de alţii, că de aceea a şi ajuns mare primar cu soră la purtător de birou.

În această litanie a bătutului câmpilor cu graţie, vodă îşi aşteaptă astfel finalul de domnie. Numai că, ştiind că supuşii săi au realizat că legătura lui cu tronul este un fel de paralelism marca Nadia Comăneci la Montreal, adică de nota 10, Vodă încearcă să schimbe roba galbenă cu cea roşie, că poate poate, o păcăli ochii vigilenţi ai Sultanului de la Judeţ. Numai că Vodă Mihai greşi socotelile, în cărţile Porţii se află un sas din Ocnele Mari, singurul care a reuşit câteva investiţii, inclusiv concesionarea lacului pentru turism şi are lipici la oameni.

Cert este că după terminarea celor 2 ani de domnie, Vodă Mihai va primi titlul de Lăcustă Vodă, pentru că în urma lui va rămâne prăpăd, nu tu canalizare, nu tu asfalt, nu tu iluminat, nu tu dezvoltare, nu, Rien. Adică Niente, doar porci care guiţă subţire şi oameni care şi acum blesteamă ziua în care au fost la vot.

Dar şi-a mai propus ceva Vodă Mihai. Să schimbe singurul costum pe care îl poartă de doi ani, de i s-au ros la sacou şi nasturii şi buzunarele.

Mai sunt aşadar 2 ani de suferinţe pentru Ocne. De va fi bine, după 2020, viceregele de azi va ajunge la conducere, de va fi rău, omul cu gramatica la şezut şi cu fuduliile în mână va mai păcăli proprietarii de porci.

Dar noi ştim o vorbă, pe omul de la Ocne, odată îl păcăleşti…a doua oară….să trăieşti!

Miaiunel şi Pătruţel

loading...

2 comments

 • Cecile C.

  Adevarat. Se pare ca este prea mare palaria pentru capul mic al lui mihaita tigaita , asa cum este cunoscut orintre ocneni. Cei care platesc nesabuinta votului sint chiar orasenii imbatati de cuvintele goale ale farmacistului smecher si ale tuturor celor din mafia galben portocalie care le-au batut pe la porti.
  Nimic a facut pina acum pentru oras , nimic va face si in continuare. Avind un asemenea exemplu , ocnenii trebuie sa sufle si in iaurt la urmatoarele alegeri , daca nu sa-si duca crucea.
  Impostori vor fi si in continuare care sa-iu minta ca si galbejitii in urma cu citiva ani.
  Daca au ales acum sa suporte si sa plateasca pentru incompetenta lui tigaita.

 • Florin

  Un articol de 11! La Ocne e ca-n basme! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *