Ultimele zile ale lui Adolf Mihai din Reichtagul Govorei

În clădirea veche a Reichstagului Govora, Adolf Mihai, cu mana tremurândă își cheamă apropiații. Terpu Goebbles spune ca victoria finala va veni, chiar dacă trupele aliate au debarcat deja și au fixat cu un cap de pod înaintând spre inima Reichului.

Totuși se ard documente, lagărele de concentrare electorala sunt părăsite treptat, prizonierii nedumeriți se uita în stânga în dreapta după trupele eses . Majoritatea din SS și Gestapo  au ieșit sa apere ultimele străzi ale acestui amarat de reich.  Măcar pana se ard dosarele, autorizațiile și șpagenholturile.

Adolf Mihai o suna disperat pe doamna Mă-sa Hari sa o întrebe cum stau lucrurile la arma finala.  Gestapoul arde documente. Iese fum pe fiecare cos. Dacă ar fi descoperite la Nurenberg ar primi ani de temnita grea.

Adolf privește în gol în încăpere amintindu-si de vremurile de alta data când era un biet caporal în organele statului. Sau plotonier. Și scria note, manuscrise, cu titlul Mein Dumb!

Se formează baricade. Hitlerrusend, resturile de trupe mai stau în fata ferestrelor sparte, așteptând cu teama, frică, apariția tancurilor aliate. Se aud departe aproape de malurile Rhinței focuri și obuze. Aliații avansează. Radu Montgomery vrea sa între primul în orașul ultimului Reich și sa-l captureze în viata pe Adolf Mihai.

Deja se discuta un plan de încercuire. Cătălin Paton va întra dinspre Sud. De la Nord vor pătrunde trupele aeropurtate ale lui Richard Cazacu iar din Est divizia de tancuri ale lui The Stratescu.

În Reichastgul Govorei partizanii deja sabotează și impiedica toate comunicațiile trupelor lui Adolf Mihai. Șeful Abwehr-ului a fost demis. Este panică generala în orașul bombardat. Localnicii care stau printre ruine așteaptă cu speranța venirea trupelor aliate și finalul acestui coșmar. Aviația a bombardat toate centrele de putere.

Adolf Mihai se uita la Evul Brown. Evul Brown se uita și el galeș către Mihai. Mă-sa Hari încă nu e gata cu arma fatala.

Adolf Mihai se uita spre buncăr…

De Sven Hansel și Gretel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *