Ultimele ore ale Fuhrerului Adolf Buican, în buncărul de la stâna Berlişani

Ne aflăm în buncărul de la stâna de oi din Berlişani. Ultimul cioban, Fuhrerul Adolf Buican, stă apăsat de griji sau grijanii (după caz), văzând cum toată armata l-a trădat sau a capitulat în faţa trupelor Aliate. Până şi oile din strungă i-au întors spatele. Este frig, se aud salvele de tun ale lui Ike Rădulescu şi Montgomery Gutău. Stâna de oi va fi în curând înconjurată… Chestie de ore.

     – Să vină la mine Goring Stănculescu şi Donitz Popescu. Azi au avut alegeri la Buicanjugend. A ieşit Tir?

      Rachus Misch sau Bachus intră şi spune că Goring negociază deja cu aliaţii….

      Adolf Buican nervos, trânteşte cu căcărezele din cuptorul de microunde. Voia să facă popcorn. Sună telefonul. Donitz îl informează că a ieşit Tir.

      – Să iasă la luptă, să nu dea înapoi, să ia legătură cu toţi generalii de pe front, să oprim comuniştii…

       – Care generali? Spune încet Bormann Iliescu. Rând pe rând au capitulat. Sudul deja s-a predat fie lui Ike, fie lui Montgomery. Nu ştim dacă mai rezistă mult Berlişaniul. Câinii au fugit de la stână. Romulus Hess deja a zburat către Montgomery şi încearcă o pace separată.

     – Nordul? Spuse Adolf.

     Tăcere.

      – Jodl, Ribbentrop, ce ştii de ei? Avem pregătită arma finală, arma fatală, arma pe bază de caş, arma biologică cu aromă de berbec, racheta ţurcană şi avionul cu Kăkărosen.

       Bormann şi Goebbels Vâlcu se uitau unii la alţii, tăcând. Ştiau că ciobanul este pierdut şi cu el, Al Treilea Raich…Nu puteau spera decât într-o amnistie finală. Îl invidiau de acum pe Ştefan Prommel pentru curajul de a dezerta…Ce bine ajunsese acum.

       Totul se terminase odată cu debarcare din Bombardia, când Guvernul lui Vichy Gorghiu nu acceptase tactica sa de luptă. De atunci ciobanul Fuhrer Buican fusese nevoit să se retragă. Acum era singur în buncărul de la stâna din Berlişani. Nu avea decât o singură opţiune….

      – Eu, urmaşul Posadei, din neamul Basarabilor, Hervimilor şi Serafimilor şi al Babuinilor rudă directă cu mare baci Bucur, atotpăstor de oi de la Loviştea cea Mare, până la Alutus, eu să cad prizonier comuniştilor? Niciodată…

      Ciobanul Fuhrer Buican închise uşa buncărului şi se uită la o oaie.

      – Vrei să fi tu Eva Braun a mea. Că iete, eşti chiar un pic maronie…

      Se auzi un pocnet surd de cărămidă…Bachus Misch intră în buncăr şi îl văzu pe Adolf întins. În frunte, de sub cărămidă un şuvoi de sânge se prelingea spre obraz…

     Ike Rădulescu intrase în Berlişani, cu un zgomot infernal…începeau lucrările la autostradă…

 

de Yesi, BuiCan!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *