Turismul viticol – o oportunitate pentru investitori, spune primarul din Drăgăşani

Primarul municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dealul viilor reprezintă o oportunitate pentru investitorii în turismul viticol, iar în ultima perioadă în zonă au apărut mai multe pensiuni.

‘Apariţia în ultima perioadă a unor pensiuni pe Dealul Viilor, este un imbold pentru a dezvolta această zonă, cu adevărat de excepţie a municipiului nostru. Dealul Viilor care se întinde pe o suprafaţă de peste 400 de hectare, devine astfel o zonă pentru turismul de nişă, în sensul că turiştii pot veni aici, pot admira podgoriile cu soiurile nobile de viţă de vie, pot degusta din aceste vinuri şi se pot caza. Toamna aceştia pot participa la cules şi la făcutul vinului. Panorama care se vede de sus, de pe Dealul Viilor, este una cu adevărat pitorească. Turiştii pot vedea lunca Oltului, municipiul Drăgăşani. De altfel, peste o lună sunt aşteptaţi cu toţi la inaugurarea Muzeului Viei şi Vinului din oraş’, a precizat primarul Nedelcu.

Municipiul Drăgăşani şi zona din jurul oraşului este cunoscută prin culturile de viţă de vie, aici existând tradiţia cultivării unor soiuri nobile.

După 1989 a existat un declin al acestei ramuri, după ce podgoriile au fost împărţite foştilor proprietari, dar după anul 2000 viticultura a început să revină, după ce mai mulţi investitori locali sau din afara României au cumpărat suprafeţe mari de teren în Dealul Viilor. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *