Turismul în Călimănești a fost, în 2020, 40% din cel de anul trecut

Pandemia a lovit destul de drastic cea mai mare stațiune balneară din România, înregistrându-se cifre mai mici cu peste 60% față de anul trecut, cifră care a afectat o întreagă industrie, care în județul Vâlcea reprezintă o treime din PIB.

”Sincer, avem cifre de înnoptări similare cu anii 2000, cred că niciodată nu am văzut ca în acest an, hoteluri și pensiuni întunecate, cu geamuri stinse. A fost un an critic, pentru toate tipurile de turism, de agrement, social, monahal, relativ am avut parte de un turism de week-end dar asta nu înseamnă o revenire. A fost turism de tranzit, turiștii au evitat în marea lor majoitate zone aglomerate, sejururi în care nu prea puteai face nimic, fără oferte, cu spații închise în interior. Și cererile pentru Sărbătorile de Iarnă sunt foarte timide, în contextul în care nu știm care va fi situația în România la finalul lui decembrie”, spune primarul Florinel Constantinescu.

Acesta spune că totuși de acest ”respiro” au profita hotelierii care au investit în construcția unor noi spații de cazare, reabilitarea și renovarea celor existente, investiții în camere, în modernizarea celor existente.

”Putem spune că în acest an, numărul locurilor de cazare a crescut cu 10%, avem trei noi hoteluri ridicate, de 4 stele, alte pensiuni în lucru. Și pentru primăria a fost un timp care ne-a permis să investim în infrastructură, în drumuri, parcuri, reabilitarea unor zone vechi. Sperăm că anul 2021 va aduce cu sine sfâșitul pandemiei și viața va reintra în normal. Vom reveni la turismul din anii precedenți”, mai adaugă edilul stațiunii vâlcene.

Stațiunea Călimănești -Căciulata este una dintre cele mai mari din țară, care înregistrează în jur de 40.000 de turiști anual, fiind o stațiune cu oferte pentru toate anotimpurile, datorită apelor geotermale și iimplict complexele spa care sunt amenajate aici.

Chiar Primăria Călimănești are în lucru un astfel de parc acvatic pe fonduri europene care urmează a fi amenajat în zona Seaca. Pandemia însă, a afectat în mod dramatic turismul din județul Vâlcea, lovind în cifrele PIB-ului care, așa cum am precizat, mai bine de o treime este asigurat de turism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *