Turismul balnear din Vâlcea crește cu 8.000 de turiști pe primele luni, cu o singură excepție, din păcate

 

Turismul balnear în Vâlcea este deja o coordonată fundamentală a turismului românesc, anul 2023 reconfirmând că stațiunile noastre sunt deja o destinație frecventată de turiști. Cu o singură excepție, din păcate, anul 2023 vine cu un plus de turiști balneari în Vâlcea de peste 8.000, mă refer aici la Călimănești și Căciulata, raportat la primele cinci luni ale anului.

Astfel dacă pe primele cinci luni ale anului 2022, potrivit cifrelor Ministerului Turismului, Călimăneștiul adunase 69.010 turiști, în intervalul ianuarie-mai 2023, în stațiunea de pe Valea Oltuluui aveam deja 76.260. Cifrele indică un trend pozitiv pentru perioada următoare și mai ales pentru sezonul estival.

Băile Olănești adună în acest an, pe primele 5 luni 18.762 turiști, cu peste 3000 mai mult decât în 2022, când în intervalul de comparat am avut 15.506 turiști.

Din păcate, singura care cade de la an la an este Băile Govora care este abia la jumătatea stațiunii Băile Olănești, cu 7.163 de turiști pe primele cinci luni ale anului. În scădere destul de mare față de anul 2022 când a avut 7.852 de turiști, pe intervalul măsurat. Acest declin va continua în bătrâna doamnă a stațiunilor vâlcene, din cauza lipsei totale de perspective pentru anii care vine (lipsă de investiții, lipsa unui management, a unei strategii, a unor investiții mari publice sau private)

Până și stațiunea balneară de interes local, Ocnele Mari a inregistrat o creștere de 100 de turiști pe intervalul măsurat, având pe primele 5 luni ale acestui an, 521 de turiști, deși se știe că stațiunea apelor sărate este căutată cu precădere în sezonul de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *