Turismul a revenit timid în staţiunea Băile Olăneşti

Foarte greu îşi revine turismul balnear din România. Nu face excepţie de aici nici staţiunea Băile Olăneşti, unde deşi în week-enduri se înregistrează un trafic crescut în zonă, nu este nici la jumătate cum era de regulă staţiunea vâlceană.

Restricţiile cauzate de pandemie, temerile din rândul populaţiei vor face ca anul 2020 să fie unul cu mult sub nivelul din anii anteriori, din punct de vedere turistic.

“sper să nu dureze mai mult această pandemie care pentru noi înseamnă un dezatru, pentru agenţii economici, pentru tot sectorul de turism. Dar e bine că au venit turiştii în staţiune. şi prin agenţii şi prin casele de pensii. Nu e în niciun caz cum era anul trecut dar spre desoebire cum era în primăvară, e o schimbare .”, spune primarul Şorin Vasilache.

Pentru Băile Olăneşti criza sanitară a venit exact când staţiunea vâlceană devenise un brand pe segmentul wellness – spa.

Când tocmai ce crescuse interesul pentru aceste destinaţii datorită investiţiilor noi, creşterii gradului de confort în unităţile de cazare, precum şi dez­vol­tării zonelor spa şi de trata­ment, piscine sau aquapar­curi.

În anii 2018 – 2019 s-a putut observa o dezvoltare tot mai accentuată a produselor de tip wellness/spa, a pachetelor pentru prevenţie, a celor antiaging etc., fapt care a generat migrarea sectorului balnear către acest tip de produse turis­tice.

“Turiştii au arătat un interes tot mai crescut pentru servicii de calitate în staţiunile balneare (cazare, masă, proceduri, facilităţi, agrement).“, spune primarul din Băile Olăneşti, Sorin Vasilache

Începând cu anul 2014 s-a înregistrat un reviriment al capacităţii de cazare în staţiune, explicat pe de-o parte prin investiţiile care au avut ca obiect renovarea şi reabilitarea unor hoteluri deja existente, iar pe de altă parte prin investiţiile care au dus la apariţia şi dezvoltarea unor capacităţi de cazare noi.

Numai în Băile Olăneşti anul trecut au fost inaugurate 2 noi hoteluri în zona centrakă a staţiunii, hoteluri cu un grad sporit de confort şi cu multe facilităţi pentru turişti. Staţiunea a beneficiat de infuzii de capital, reprezentând exemple pozitive de dezvoltare.

În acest context, fluxurile de turişti cazaţi în Băile Olăneşti  au înregistrat o creştere medie anuală de circa 13% pentru intervalul 2014-2017, şi de peste 20% în anul 2018, odată cu începerea acordării voucherelor de vacanţă în sistemul bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *