Turism piscicol în Olanu, în 2021

Odată cu înființarea FLAG-urilor, grupurile de acțiune locală pentru pescuit, s-au ivit mai multe oportunități de dezvoltare economică și turistică. În  județul Vâlcea a fost înființat, încă din primul exercițiu de accesare a fondurilor europene, FLAG-ul care a implementat mai multe proiecte cu tematici diverse, pe întreg teritoriul județului.

”Se pot finanța cu fonduri europene pe programul de pescuit  toate activitățile ce țin de pescuit și piscicultură pe care le vor desfășura beneficiari eligibili. De asemenea, se pot face  investiții conexe pescuitului, și anume: turism piscicol, restaurante cu specific pescăresc, agroturism care are legătură cu domeniul pescuitului, în sensul că astfel de investiții să se facă pe lângă bălți foarte mari, râuri cum e cazul nostru, Oltul, unde se face pescuit sportiv. Autoritățile locale care aplică pentru investiții din sfera pescuitului au finanțare de 100% din proiect”, spune primarul din Olanu, Ion Anghel

Astfel, în Olanu, prin proiectul FLAG se pun bazele turismului piscicol în Olanu. Proiectul prevede înființarea în localitate a unui parc, un complex turistic, piscină și un lac de pescuit.

Astfel, la finalul proiectului, în localitate vor exista un lac de pește de 800 mp, o piscină în suprafată de 16X8 mp, vestiare, un loc de joacă pe o suprafață de 60 mp, patru căsuțe tip camping, trei foișoare, alei pietonale și mobilierul stradal aferent parcului”

În 2021 se va construi un pod peste pârâul Tutana Între Pereţi şi Stoicăneşti.

Primăria a depus o documentaţie pe POIM pentru dotarea serviciului pentru situaţii de urgenţă.

În Olanu se lucrează în 2021 şi modernizarea iluminatului public cu telegestiune şi se aşteaptă demarerea proiectului de extindere a reţelelor de apă şi canalizare prin ADI – APA

Totodată se lucrează şi la documentaţia pentru sf înfiinţarea reţelei de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *