Turism cu casa închisă, asta a însemnat judeţul Vâlcea în perioada 15 – 18 august

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, în judeţul Vâlcea, oficial, nu a mai mai fost niciun loc de cazare din totalul de 18.000 pe care le oferă cele 450 de structuri de cazare, judeţul fiind ocupat în totalitate în minivacanţa de 15 august. Şi nu doar turişti străini, un număr important de polonezi a fost prezent pe arealul Transalpina – Mălaia- Horezu.

Astfel zonele Horezu, staţiunile balneare şi zona de nord a judeţului Vâlcea au fost pline de turişti, traficul desfăşurându-se destul de greu pe toate drumurile naţionale – DN 7, DN 7A, DN 67 şi DN 64.

Putem spune că anul 2019 marchează astfel un kilometru zero al turismului vâlcean, toate localităţile care deţin structuri hoteliere fiind ocupate în totalitate. Putem vorbi de Perişani, Voineasa, Mălaia, Brezoi, Călimăneşti, Mueresca, Dăeşti, Râmnicu Vâlcea, Olăneşti, Ocnele Mari, Govora, Vlădeşti, Costeşti, Horezu, Vaideeni, Măciuca, Drăgăşani, toate aceste localităţi au înregistrat un număr  considerabil de turişti.

Mai mult Cerna, Luncavăţul, Bistriţa Lotru, Lotrioara, au fost asaltate de corturi şi rulote, până acolo unde s-a putut ajunge cu maşina, pe drumurile forestiere.

Muzeele, bisericile, schiturile, ştrandurile şi complexele spa au fost căutate. La Horezu din lipsa de locuri de cazare, zonele de campare a fost extinse pe toată valea Romaniului iar la Călimăneşti, la Festivalul Cântecele Oltului, pentru prima dată au fost peste 3000 de turişti.

Obârşia Lotrului a fost întesată de turişti cu precădere din Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Ialomiţa care vin regulat aici.

Vâlcea ar putea astfel să se concentreze pe o economie turistică, fiind un judeţ care corespunde celor 4 anotimpuri din acest punct de vedere. De aici trebuie să plece strategia judeţeană pe turism.

Este foarte bine că se lucrerază la infrastructură, de aici pot porni alte acţiuni care să completeze ca un întreg turismul vâlcean. Astfel ca, în viitorii ani, să putem vorbi despre Vâlcea, turismului total.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *