Tumorile Vâlcii, CET Govora și Oltchim sunt extirpate: fie de DNA, fie de adevărații industriași români

Județul Vâlcea a stagnat peste 20 de ani in Era Socialismului biruitor. Nu, nu străinii ne-au distrus industria vâlceană, nu. Doar o cupolă. O cupolă neagra, întunecată, a statului corupt și putred a ținut acest județ într-o degradare și o uriașă mafie care a coborât Vâlcea pe fundul sărăciei

Este paradoxal cum un judet care are are potențial economic de a fi între primele 15 ale României, a ajuns multa vreme sa fie undeva după locul 30, abia în ultimii ani, urcând spre locurile 24-25.

Care au fost cauzele? Încremenirea economică a județului la stadiul unor coloși cu picioare de lut, generatoare de corupție dar și pătrunderea unor capitaliști sălbatici, autohtoni, care au dictat ora exacta in politic și în administrație. Cei care umblau un „traista cu bani” prin ministere, precum românul cu traista de rafie prin Dovali.


Oltchim și CET Govora au fost principalii vectori ai corupției generale, conduse de statul putred și eșuat economic, fie numit Minister al Economiei, fie Consiliul Județean . În jurul acestor coloși de lut au gravitat o serie de firme private care au supt deopotrivă, o economie neagra.

Tot acest sistem românesc a colcăit de puroi, de mită, de șpagă, de trafic de influență, acest sistem a paralizat timp de 20 de ani economia vâlceană, a dat-o înapoi în era socialistă, mituind tot ce se poate: clasa politică, administrație, presa.

CET și Oltchim au fost artizanii corupției iar precum o caracatița au avut tentacule in toate ramurile vieții vâlcene. Nimic.nu a trecut de aceasta cârdășie între cele două tumori- privați sălbatici-politic. Vâlcea a ajuns un loc de evitat pe harta investițiilor mari.

Din fericire, economia artificială nu a mai rezistat iar cele două embleme s-au prăbușit.  Pe ruinele acestora au venit adevărații industriași. Platforma Râureni incepe sa respire grație brandului Chimcomplex, un gigant care a pus bazele Companiei Romane de Chimie. Un gigant care deja a preluat o parte și din activele insolventului CET.

Iar prin cenușă a venit și DNA-ul să salubrizeze zona. Este începutul abia al vindecării economiei vâlcene. Rezultatele incep sa apară dar mai este mult până la revenirea normalității

Când va uitați la harta salarială a Vâlcii, una foarte mică, amintiti-va că aici a existat o cupolă a mafiei. Aici sunt cauzele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *