Tudor Velcu Istocescu nu acceptă declasificarea DJ 676C -Pojogi-Cerna-Cernișoara, impusă de Consiliul Județean

Drumul județean 767C, Alunu – Mateești – Turcești – Stroești – Cernișoara, drum strategic, odată de mare importanță pentru economia județului, a ajuns astăzi necirculabil, lăsat de izbeliște de toate conducerile județului de după Revoluție. Deci, de 26 de ani, nimeni nu s-a mai interesat de starea acestui drum, deși solicitări din partea primarului de la Stroești au fost semnalate de ani buni.

Dacă de la Alunu până la Mateești drumul a fost făcut, porțiunea de pe teritoriul comunei Stroești și până la Cernișoara (Pojogi – Cerna – Cernișoara) este absolut impracticabilă.  Atât Tudor Velcu Istocescu, cât și Mihai Ionescu, primarul din Cernişoara, au tot cerut conducerilor Consiliului Județean sprijin în reabilitarea drumului, dar totul s-a rezumat doar la stadiul de discuții.

Tudor Velcu Istocescu mai spune că, pe acest drum, la graniță cu Stroești, există o stație de sortare a RAJDP care, de ani buni, foloseşte balastul din Stroești, dar, cu toate astea, nu a reabilitat niciodată drumul respectiv. Oamenii din satul Pojogi sunt revoltați că, deși au fost în audiențe de nenumărate ori la Consiliul Județean, nici până în ziua de astăzi nu s-a luat vreo măsură.

”Mă rog de 5-6 ani să se asfalteze acest segment de drum de doar 1,2 km. Este inadmisibil ca, de atâția ani, stația RAJDP-ului să lucreze la capacitate maximă aici, să folosească balastul nostru și să nu poată să asfalteze 1,2 km. Iar acum, mai grav este faptul că ni s-a propus declasificarea drumului, adică transformarea lui din drum județean în drum comunal, în ideea elaborării de proiecte cu finanțare europeană pentru modernizare. Este imposibil să putem obține finanțare pentru modernizarea acestui drum, deoarece proiectul nu ar fi eligibil, întrucât nu ar întruni punctajul optim pentru a primi finanțare. Este mult mai convenabil să scapi de un drum spunând că declasificarea este cea mai bună variantă, dar este trist pentru că noi, ca administrație locală, nu avem fondurile necesare pentru a putea asfalta acest segment de drum. Și așa avem foarte multe drumuri comunale în întreținere și administrare și cu greu putem să facem față. Oamenii din satul Pojogi au tot reclamat acest lucru, iar acum vor să mergem împreună la Consiliul Județean. Voi face în continuare toate demersurile pentru acești oameni, iar acum, în primăvară, dacă CJ și RAJDP nu prind acest drum pentru asfaltare, voi face toate demersurile și către Ministerul Mediului, privind activitatea stației de sortare”, a încheiat primarul Tudor Velcu Istocescu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *