Tudor Chiuariu va face plângere la CEDO

 Senatorul PNL Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, se declară dezamăgit de decizia ÎCCJ, instanţă care l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul “Poşta Română”, şi spune că va face plângere la CEDO.
“Am luat act cu dezamăgire de hotărârea Înaltei Curţi pronunţată ieri (vineri – n.r.). Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe şi fără bază legală. Faţă de soluţia de achitare din primă instanţă, nu există nicio probă nouă care să justifice soluţia din recurs”, susţine Tudor Chiuariu, într-o declaraţie remisă sâmbătă AGERPRES.
Senatorul liberal precizează că a intrat în PNL la vârsta de 21 de ani, pe când era student, şi în cei 16 ani de activitate nu s-a îmbogăţit din politică, dar a contribuit la “crearea unor instituţii importante pentru România, cum sunt DLAF sau ANI”.
“Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru România, cum sunt noile coduri civile şi penale. Hotărârea completului de recurs condamnă o opinie. O opinie poate să fie corectă sau greşită. Eu susţin în continuare că era corectă, pentru că s-a bazat, aşa cum trebuie să facă un jurist, pe acte autentice, acte care se bucură de prezumţia de legalitate şi care produc efecte şi astăzi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri (n.r. vineri), şi deci vor produce efecte în continuare”, arată Chiuariu.
El spune că nu înţelege cum “o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani înainte, în 2005, când a avut loc presupusa asociere a Poştei Române cu o companie privată în scopul valorificării terenului în cauză”.
“Aştept motivarea instanţei, urmând să fac plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am văzut că au apărut câţiva ‘specialişti’ care ştiu ce ar trebui să fac, în general ei le ştiu pe toate, ştiu şi totul despre acest dosar. Pentru oricine doreşte să avem o dezbatere publică cu privire la acest dosar şi la această decizie, îi stau la dispoziţie”, conchide senatorul PNL.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu în dosarul Poşta Română la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare.
În cazul lui Tudor Chiuariu instanţa a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *