Trovanţii, conacele boiereşti şi bisericile seculare, atracţii turistice în Oteşanii Vâlcii

Un punct de atracţie turistică al comunei Oteşani ar putea fi Valea Gresarea dar şi vechile conace boiereşti, precum şi bisericile de patrimoniu din localitate.

Dispusă în Depresiunea Horezu, localitatea este un nod rutier spre Tomşani, Cernişoare şi Valea Luncavăţului, fiind astfel o comună care în afara faptului că asigură legătura prin DN 65C cu restul localităţilor de la sud de Cotoşmanu, este poate un pivot al Vâlcii de Mijloc şi geografia impresionantă a locului este o invitaţie pentru cei care doresc să revină sau să mute aici.

De altfel, în prezent se lucrează din plin la infrastructură, la capătul cărora, comuna va beneficia de apă şi canalizare, de poduri peste Luncavăţ şi de drumuri asfaltate.

În comuna Oteșani se lucrează intens la introducerea rețelei de apă și canalizare, în urma căreia vor beneficia de aceste utilităţi circa 1500 de gospodării. ”Este un proiect integrat, în cadrul căruia vom avea 10 km de rețea de apă și canal, de-a lungul drumului național, dar și pe drumurile laterale se vor face racorduri la cele patru stații de captare. Proiectul mai cuprinde și modernizarea unui drum local, construirea unui After School, precum și dotarea căminului cultural cu ii şi costume populare. Termenul de finalizare a execuției la alimentare cu apă și canalizare este în luna mai 2018, dar constructorul lucrează intens și ne-a dat asigurări că, până în decembrie, ar putea fi finalizat. Lucrăm acum la reparații de drumuri locale pe o distanță de 16 km, iar pe drumul comunal 116 se asfaltează o porţiune de 5,5 km. Ministerul Dezvoltării ne-a aprobat proiectele pentru construirea a două poduri şi ne-a alocat 738,339.00 lei pentru construirea unui pod din beton armat în comună şi 3,766,750.00 lei pentru construirea unui pod peste pârâul Luncavăț, în punctul Vâlculești, satul Cârstănești. De asemenea, am mai primit 2,277,685.00 lei finanţare pentru extindere, reabilitare, anvelopare termică, modernizare și dotare Ansamblu școlar Cârstănești. Vom semna contractele de finanţare, după care, potrivit legislaţiei vom derula toate etapele execuţiei acestor investiţii”, a declarat primarul Mircea Oprişor.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *