Trofeul Râmnicu Vâlcea Week pe 2020, îl primește Costel Crăciun, omul cărților noastre cele de toate zilele

În orașul nostru avem un anticar, unul care zâmbește, unul care iubește cărțile, le curtează, le oferă, ca pe niște prințese, le transformă din Cenușărese în Împărătese. Este omul care îți spune orice cuvânt despre oricare volum, fie ca este o primă ediție din Tolstoi, fie că este Enciclopedia Britanică, fie că este despre Boruboni sau Napoleoni,

Costel Crăciun s-a născut în lumea cărților, a fost înconjurat de ele, a citit de când a început să vorbească și de atunci nu a putut renunța la lumea cărților. La acest univers care deschide alte universuri și de acolo alte universuri. care, spune el, te duc dincolo de galaxiile pe care le cunoaștem

Lumea lui Costel pare mică, o încăpere de 4 metri pe 4, dar este o lume infinită, este maxima pe care nu o putem cuprinde. Costel însă nu vinde cărți, el oferă lumi, oferă un adevărat regal de vise, de povești. Cu Costel poți vorbi despre fiecare copertă, ce e dincolo de aceste margini, fie că au un secol de existență, fie sunt niște dive sau adolescente cu sex appeal.

Costel recuperează iluzii, recupereză biblioteci, le întinerește, le curăță, le redă luciu, le oferă unor alți visători. Costel Crăciun are 51 de ani, ascultă muzică clasică și veche și a ținut în Râmnic o oază, o cetate a cărții. Costel este anticarul orașului nostru.

Are mâini de restaurator, restaurator de timpuri, de vise, de impresii. Costel Crăciun oferă cărți, oferă promoții, iar de Crăciun, evident Costel Crăciun face cadouri.

Nu știu cum va fi Costel peste ani și ani dar va rămâne, la noi în oraș ca un păstrător, ca un minunat arhivar al lumilor frumoase care se regăsesc între coperțile vieții.

Poate pe Costel o să-l vedem într-un alt spațiu, unul generos, acolo unde prințesele lui să fie admirate, atinse, iubite, pețite, cerute. Asta depinde de autoritățile Râmnicului, să aibă grijă de anticarul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *