Trofeul pentru pol regional de dezvoltare 2020 il primește Slătioara, pentru Parcul Industrial și de Servicii Milostea

Comuna Slătioara a reușit în 2020, după mai multe eforturi, documentații, promovare să pună bazele zonei noi de dezvoltare. Platoul Milostea, care a început să prindă viață.

”Acum câțiva ani, aveam aici doar o livadă de meri experimentală. Acum putem spune că zona deja a început să aibă o altă dinamică. După investiția noastră în dispensarul medical și alti investitori au început să pună bazele unor afaceri, de la turism, servicii, mici unități de producție. Este finalul unui proiect demarat în urmă cu mulți ani care prevedea trasformarea acestui platou în inima economică a localități”, spune primarul Sorin Romcescu.

Comuna Slătioara este de altfel una dintre localitățile cele mai dezvoltate care închid Depresiunea submontantă a Horezului, o localitate unde cererile de terenuri și achizițiile de locuinte au crescut în ultimii ani.

Oamenii sunt atrași de frumusețea reliefului, de condițiile de viață, de curățenia și modul în care este administrată comuna.

Vorbim de una din cele ai vechi comune vâlcene, cu un patrimoniu și o istorie fascinantă, cu multe conace, care combină peisajul montan cu cel subcarpatic, cu număr crescut de investitori, cu o calitate a vieții ridicată.

Prioritatea administrației Romcescu este introducerea rețelei de gaze naturale și cu asta spune edilul, lucrurile vo avea o dinamică accelerată în ceea ce privește constituirea unui pol regional de dezvotare, aici, la marginea Vâlcii.

Slătioara se află pe drumul național Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu, în vecinătatea stațiunii Horezu, în Oltenia de sub munte, nod rutier improtant cu calea Craiovei, spre sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *