Trei stații electrice și un microbuz electric la Stoenești (Cape Canaveral de Oltenia)

Una din cele mai frumoase comune din Vâlcea, acest așa numit ”Cape Canaveral” de Oltenia, pentru că aici se testează rachetele celor de la ARCA Space, Stoeneștiul este un vector de dezvoltare în zona Olteniei de sub Munte. O frumoasă comună care se întinde în arealul subcarpatic, într-un climat blând, căutat de cei care vor să aibă o casă de vacanță.

În această localitate urmează să se monteze trei stații electrice de încărcare mașini și un microbuz școlar electric.

”Totodată aici se implementează un amplu proeict de împădurire, vorbim de plantarea a 500 de puieți de salcăm. Prin acest program se refac drumuri, se contruiesc două podețe, în satul Islazul din Zona Jgheaburi. Tot în Jgheaburi urmează să se foreze un nou puț de apă pentru a suplimenta în timpul verii necesarul de apă potabilă în comună. Totodată se va extinde rețeaua de apă și pe ultimele drumuri sătești”, spune primarul Fredi Dumbravă.

În satul Dobriceni se va amenaja un loc de joacă și tot din fonduri locale, la dispensar se va amanaja un nou grup sanitar. Căminul Cultural va fi anvelopat tot în acest an iar în zona centrală și pe drumul național se vor executa trotuare.

Prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny” se vor asfalta 11 km de drumuri, ultimii care mai trebuie reabilitați în localitate.

Așadar, primarul Gheorghe Dumbravă spune că au fost create toate premisele pentru dezvoltarea turismului în comuna Stoenești, mai ales că în ultimii ani, au existat zeci de investitii în infrastructura de drumuri și utilități a comunei.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *