Trei parcuri de agrement vor atrage turismul în Perișani

Toate satele din Țara Loviștei sunt tărâmuri de vis care par a fi desprinse din povești. Povești de odinioară, simple, cu oameni onești, curați la suflet. Perișaniul este una din comunele de acolo, desprinse din raiul muntelui, care păstrează cu sfințenie tradiția și care are ce oferi. Cu asfaltarea ultimelor 16 străzi, autoritățile din munte au reușit să ofere localnicilor condiții urbane, iar acum, pentru atragerea turiștilor, se ocupă și de înființarea agrementului. Prin proiectele implementate, primarul Ion Sandu a terminat de asfaltat drumurile și toate utilitățile, astfel încât, acum, e nevoie de proiecte care să atragă turismul în zonă.

Chiar și in timpul pandemiei, după cum spune edilul, ”motoarele nu s-au oprit deloc”, iar lucrările de la Centrul Recreațional, din centrul comunei, sunt realizate în proporție de 50 la sută. Proiectul se derulează prin GAL și are o valoare de 120.000 de Euro. ”Va fi cel mai mare spațiu public de agrement din Țara Loviștei cu terenuri de handbal, tenis, fotbal, baschet, iar construcția administrativă include sală de fitness, săli pentru jocuri sportive, respectiv tenis de masă, șah, remi, etc. Bineînțeles, vestiare, grupuri sanitare și nocturnă pentru terenuri din aer liber. Și ca să aranjăm comuna, din buget local începem alte două parcuri. Un alt parc de agrement în satul Poiana și un parc de picnic în satul Băiaș. În satul Poiana vom face un foișor cu mese, băncuțe, cu alei și un parc de joacă pentru copii, iar parcul de picnic din satul Băiaș va avea o construcție din lemn în stil rustic, tip troiță, bineînțeles cu alei, iluminat și mobilierul aferent unui parc.”, a conchis primarul din Perișani.

Edilul a mai adăugat că turismul trebuie revigorat, mai ales că se concentrează asupra peisajelor naturale și a istoriei sale, iar Loviștea are potențial natural și pot fi dezvoltate diverse forme de turism: montan, de odihnă, agrement, cultural, rural și agroturism.

Claudia POPA

loading...

One comment

  • Domnilor, mai exista undev vreun primar care sa nu faca “centre de agrement la sat”, compuse din terenuri de fotbal, tenis, etc, parcuri, bancute….samd…? Noua metoda de adus banii in buzunarul propriu, impreuna cu asfaltarea excesiva. Treziti-va romani, nu mai lasati incompetentii si doritorii de imbogatire pe spinarea altora sa isi faca jocurile, iar voua sa va dea parcuri, in mijlocul naturii.
    Asta are Romania acum nevoie? de Parcuri la tara, cand de jur imprejur natura ofera tot ceea ce este necesar pentru suflet si trup? Uitati-va cate terenuri de fotbal, sali de sport au fost facute la sat si nu le foloseste nimeni.

    Pacat ca acesti edili nu pun pe prmul loc interesul obstii in fata interesului personal….stricand tabloul zonelor mirifice lasate de Dumnezeu cu modernizari de prost gust, fara utilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *