Trei noi parcuri vor fi amenajate în cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunţat construcţia a trei noi parcuri în cartierul Nord, cu prilejul inaugurării Parcului Ostroveni din zona catedralei.

„Aşa cum am promis, vom construi mai multe parcuri pentru fiecare cartier sau chiar şi mai multe spaţii verzi acolo unde se poate. Din păcate, ne confruntăm şi ne-am confruntat cu mai multe retrocedări şi multe spaţii verzi din cartiere au fost date de instanţe foştilor proprietari. Dar am analizat terenul şi putem spune că vom igieniza şi înfrumuseţa zone unde se pot amenaja locuri de promenadă şi locuri de joacă. Oraşul nu are nevoie doar de parcări şi betoane, oraşul trebuie să respire. În cartierul Nord vom amenaja 3 parcuri noi, unul va fi în zona Liceului Forestier, altul va fi în zona Liceului Pedagogic şi unul în zona Cati şi Sile”, a spus Mircia Gutău.

Edilul a menţionat faptul că în Ostroveni, alee de promenadă şi pista de biciclişti vor fi prelungite până la Barajul Râureni.

„Astfel se va închide circuitul de biciclişti şi promenadă cu întoarcere pe Bulevardul Dem Rădulescu. Aleile vor avea arbuşti şi iluminat şi vom insista pentru menţinerea curăţeniei”, a mai adăugat Mircia Gutău.

Săptămâna trecută a fost inaugurat Parcul Ostroveni de la Catedrală, un mic spaţiu verde cu alei de promenadă şi cu loc de joacă pentru copii, de jur împrejurul bisericii.

În cuvântul adresat mulţimii venite cu acest prilej, primarul Mircia Gutău a menţionat pe scurt investiţiile recente şi pe cele aflate în proiect pentru cartierul Ostroveni, menţionând, totodată, că numărul mare al acestora şi creşterea calităţii vieţii rezultată în urma lor au făcut ca piaţa imobiliară din acest cartier să cunoască o creştere semnificativă. Edilul-şef a mai declarat că este convins că aceste investiţii vor fi bine primite şi întreţinute de locuitorii de aici, mulţumindu-le acestora pentru toată încrederea de care s-a bucurat din partea lor.

În adresările lor, Prefectul Florian Marin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Valer Tudor şi deputatul Eugen Neaţă au apreciat atât realizarea parcului din jurul Catedralei Ostroveni, cât şi celelalte investiţii realizate în ultimul an în municipiu, felicitându-l pe primarul Mircia Gutău.

În suprafaţă totală de 5.933 mp, din care 4.004 mp spaţii verzi irigate, parcul public are alei pavate cu pavele autoblocante pe care s-au amplasat bănci şi coşuri de gunoi, un loc de joacă pentru copii, un loc de fitness pentru adulţi şi numeroase elemente de mobilier urban. Spaţiul de joacă este prevăzut cu un tobogan, elemente balansoar cu arc, două leagăne duble, un ansamblu căsuţă cu două tobogane şi un balansoar. Zona de fitness este dotată cu patru aparate pentru fortificarea şi întreţinerea diferitelor grupe de muşchi, ce ocupă o suprafaţă de peste 50 mp. În vecinătatea piaţetei de la intrarea în Catedrală s-a realizat o zonă de relaxare de formă circulara, delimitată de ziduri de sprijin, cu 4 cascade liniare şi 4 bazine de apă, dotate cu sisteme de recirculare a apei. Pentru menţinerea vegetaţiei în bune condiţii, s-a montat un sistem de irigaţii automatizat. De-a lungul aleilor pietonale s-au amplasat stâlpi pentru iluminat decorativ urban, ale căror corpuri de iluminat sunt comandate printr-un senzor crepuscular.

Din păcate, degeaba zona este modernizată însă de primărie, spunem noi, clădirea hâdă a Casei Tineretului şi vechiul amfiteatru de vară rămân pe mai departe unele din cele mai insalubre cconstrucţii din Ostroveni. Şi nimeni nu ia măsuri. Aude cineva?

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *