Trei mari șantiere strategice în 2024 în Câineni și alte 4 investiții edilitare ale administrației locale

În Câineni în acest an vor demara mai multe șantiere, din care trei sunt investiții majore, strategice ale statului român care completează pe cele ale administrației locale.

”În anul 2023 au ajuns la finanțare mai multe proiecte, unele s-au încheiat cum este școala din Câinenii Mari și acum ne pregătim pentru reabilitarea școlii din Cîinenii Mici. Tot anul trecut am semnat pentru rețeaua de canalizare, acum va intra în implementare. Și prin GAL vom face mici reparații și investiții la grădinița din Câinenii Mari. Vreau să spun că pentru toate aceste proiecte ale administrației avem o cofinanțare de 30 de miliarde vechi. Și vom apela la Fondul de Garantare”, spune Ion Nicolae, primarul din Câineni.

Pe lângă aceste lucrări edilitare, în Câineni în 2024 va începe construcția lotului 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, lot montan, construit de Mapa Cenghiz.

Alte lucrări care sunt așteptate să înceapă ar fi Hidrocentrala de la Câineni, lucrare oprită și aflată în conservare de mai bine de 10 ani, Stația de 400, a Transelectricii și reabuilitarea Drumului Loviștei, drumul de 30 km care străbate Țara Loviștei, cu plecare din Câineni.

Așadar, vorbim de un an, foarte divers în investiții în cea mai nordică localitate vâlceană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *