Trei mari companii străine – turcii, italienii și francezii activează în municipiul Drăgășani

Trei mari companii străine activează în municipiul Drăgășani, din care două direct legate de industria auto, ceea ce face ca orașul nostru să fie unul atractiv, având în vedere că se află în apropierea drumului expres Craiova – Pitești, drum care leagă cele două mari orașe ale industriei auto.
Este vorba de grupul industrial Coskunoz din Turcia, prezent deja de aproape doi ani în Drăgăşani, și care a anunţat o investiţie de peste 20 de milioane de euro în următorii ani, în construcţia unei fabrici de componente auto.
Fabrica de la Drăgăşani este planificată să înceapă producţia în masă în 2021 şi se aşteaptă să aibă o cifră de afaceri iniţială de 37 de milioane de euro cu o capacitate de prelucrare de 27 mii tone oţel pe an în prima fază.
În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Hakan Inceler, directorul general al Coşkunöz Metal Form, a reamintit că au înfiinţat MA Coşkunöz în 2002 pentru a satisface nevoile industriei de aprovizionare cu automobile.
“Mulţumim României şi dumneavoastră pentru că ne-aţi oferit oportunitatea să investim în ţara dumneavoastră. Am venit în România în asociere cu două companii, una din Italia şi una din Turcia, specializate în industria auto-automatizată. Azi sprijinim Dacia, dar, de asemenea, studiem noi investiţii sau oportunităţi, cum ar fi Ford, şi venim cu o istorie de 70 de ani în spate. Vă mulţumesc din nou pentru această şansă”, a declarat Hakan Inceler, directorul general al Grupului Coskunoz.
Alături de Coskunoz, în Drăgășani actuvează alte două companii străine – Grupul Magnetto Wheels care a cumpărat la începutul anului 2000, prin divizia sa, Fergat SpA, pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani.
În total, grupul italian Magnetto Wheels a investit în unitatea vâlceană peste 45 milioane de euro (fonduri direcţionate pentru realizarea unui program general de retehnologizare a societăţii), iar pentru viitor urmează să fie alocate alte milioane de euro pentru investiţii. La Drăgăşani a fost transferată o linie de producţie dezafectată din Italia, ca urmare a reorganizării grupului italian pe baza unei strategii care vizează relocarea producţiei către ţări unde costurile cu forţa de muncă sunt reduse. Totodată, la fabrica de la Drăgăşani au fost transferate şi o parte din contractele pe care SC MW România SA Drăgăşani le avea cu mai mulţi producători auto din Europa.
Și nu în ultimul rând, filiala franceză a companiei ATCP (Applications Techniques des Caoutchoucs et des Plastiques) din Franta. Produce articole din cauciuc pentru industrie, in special pentru ceramica, minerit, cariere si balastiere.