Traseul pe Valea Oltului al autostrăzii Sibiu-Piteşti pare mai accesibil, susţine CNADNR

Traseul de pe Valea Oltului al autostrăzii Sibiu-Piteşti pare mai accesibil, susţine CNADNR. Deşi…, deşi reprezentanți ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au declarat că traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu poate fi stabilit înainte de a avea finalizate Studiul de Fezabilitate, analiza cost-beneficiu și avizele de mediu.

În prima săptămână a lunii noiembrie, CNADNR a informat că a lansat o dezbatere publică referitoare la alegerea traseului privind construcția autostrăzii Pitești-Sibiu. Există 5 variante de traseu, din care 4 sunt propuse în studiul de fezabilitate revizuit și o variantă – din studiul de fezabilitate din anul 2008.

În decursul lunii decembrie 2015, agenția mediafax.ro a publicat un interviu cu noul ministru al transporturilor, Dan Costescu, potrivit căruia construcția autostrăzii ar putea fi finalizată în 2020.

Mediafax.ro – Costescu: Autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi finalizată în 2020. A fost stabilit traseul

Doar că informația este eronată. Traseul nu a fost încă stabilit.

Surse autorizate din cadrul CNADNR ne-au explicat că traseul autostrăzii Sibiu-Pitești se stabilește abia după finalizarea studiului de fezabilitate. „Procedura privind studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești trebuie să treacă de comisia tehnică şi apoi este promovat în Consiliul Tehnico-Economic al CNADNR. Probleme privind demolarea unei porțiuni din autostrada Orăștie-Sibiu și suspiciunile de pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva au apărut pentru că specialiștii din comisiile tehnice nu au verificat studiile de prefezabilitate și fezabilitate. Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești este bătut în cuie de Consiliul Tehnico Economic al CNADNR”, ne-au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, traseul autostrăzii Sibiu-Pitești, cel mai întârziat proiect de infrastructură rutieră aflat pe Coridorul IV, ar putea fi finalizat abia în primăvară.

Așteptăm analiza cost – beneficiu și avizele de mediu. Varianta trei pare mai accesibilă”, au mai declarat sursele autorizate.

Chiar și ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a precizat, într-o întâlnire informală cu jurnaliștii acreditați pe acest domeniu, că traseul autostrăzii Sibiu-Pitești se stabilește după finalizarea studiului de fezabilitate. (capital.ro)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *