Tranzacţia economică a anului 2019: Preluarea companiei SanoVita de către americanii de la Highlander Partners

Sano Vita, un business românesc, a avut în 2018 afaceri de 72 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, cu o marjă de profit de peste 10%.

TranzacŢia dintre fondul de investiţii american Highlander Partners şi Sano Vita, brandul românesc de produse naturale, a ajuns pe masa Consiliului Concurenţei.

ano Vita este o companie naţională care produce seminţe, cereale, uleiuri de in, cânepă, dar şi alte produse naturale şi a avut în 2018 afaceri de 72 mil. lei, cu o marjă de profit de peste 10%. În prezent aici lucrează aproximativ 200 de angajaţi

Americanii au cumpărat astfel 70% din acţiunile societăţii, surse financiare, spun că preţul oferit este de peste 20 de milioane de dolari. Restul acţiunilor sunt deţinute de acţioariatul român care a pus bazele companiei.

Highlander Partners L.P., un fond de investiţii cu sediul în Dallas, Texas, care a preluat în iulie 2019 pachetul majoritar de acţiuni al Centrelor medicale Ares, specializate în domeniul cardiologiei.

Aceasta este a doua achiziţie a americanilor pe piaţa locală, după ce au mai cumpărat anul acesta şi 51% din acţiunile centrelor medicale Ares.

Fondul de investiţii, prezent în principal pe piaţa americană, a deschis în iulie 2018 primul birou în România, în zona Charles de Gaulle din Bucureşti. În Europa de Est, investitorul este prezent din 2008 în Polonia, unde deţine acţiuni în două firme din industria de printare şi papetărie, dar şi o companie din sectorul alimentar.

Highlander mai deţine companii şi în Marea Britanie.

Redacţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *