Tranzacţia anului la Păuşeşti Măglaşi: E oficial! Americanii au cumpărat 70% din acţiunile grupului de firme SANOVITA

Fondul american Highlander, care a preluat centrele Ares, devinine de le 1 noimebrie acţionar majoritar la Sano Vita, brand românesc de produse naturale, cu sediul în Păuşeşti Măglaşi.

Sano Vita este o companie naţională care produce seminţe, cereale, uleiuri de in, cânepă, dar şi alte produse naturale şi a avut în 2018 afaceri de 72 mil. lei, cu o marjă de profit de peste 10%. În prezent aici lucrează aproximativ 200 de angajaţi

Americanii au cumpărat astfel 70% din acţiunile societăţii, surse financiare, spun că preţul oferit este de peste 20 de milioane de dolari. Restul acţiunilor sunt deţinute de acţioariatul român care a pus bazele companiei.

Highlander Partners L.P., un fond de investiţii cu sediul în Dallas, Texas, care a preluat în iulie 2019 pachetul majoritar de acţiuni al Centrelor medicale Ares, specializate în domeniul cardiologiei.

Aceasta este a doua achiziţie a americanilor pe piaţa locală, după ce au mai cumpărat anul acesta şi 51% din acţiunile centrelor medicale Ares.

Fondul de investiţii, prezent în principal pe piaţa americană, a deschis în iulie 2018 primul birou în România, în zona Charles de Gaulle din Bucureşti. În Europa de Est, investitorul este prezent din 2008 în Polonia, unde deţine acţiuni în două firme din industria de printare şi papetărie, dar şi o companie din sectorul alimentar.

Highlander mai deţine companii şi în Marea Britanie.

Nu se cunosc cifrele oferite de americani, cert este că în prezent caută CEO pentru Vâlcea.

„Afacerea noastra este una de familie, 100% romaneasca. Si noi consumam aceleasi produse, suntem preocupati de un stil de viata sanatos si mereu dornici de a produce si pune pe piata tot ce e mai bun pentru sanatate.Am pornit la drum cu peste doua decenii in urma, putini dar increzatori in visul nostru. Acum, impreuna cu tine, formam o familie, o comunitate a iubitorilor de sanatate si pentru a sprijini acest proiect ne simtim datori sa fim mereu mai buni. Gama de produse Sano Vita acopera intregul spectru vegetarian si include fulgi, paste si alte derivate ale cerealelor integrale, fructe uscate, seminte, leguminoase, fainuri, bauturi vegetale si produse apicole. Produsele noastre au o inalta calitate si pot fi folosite pentru pregatirea unor preparate simple sau complexe”, se prezintă cei de la Sanovita

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *