Transcăpăţânii, Drumul Mănăstirilor, Autostrada Sibiu – Piteşti vor duce Vâlcea în Europa dinspre socialismul feudal

Transcăpăţânii, Drumul Mănăstirilor şi autostrada Sibiu-Piteşti sunt trei proiecte de anduranţă, care se află deja pe agenda de dezvoltare a judeţului Vâlcea.

În cele din urmă, după ce ne-am închinat, peste 25 de ani, la relicvele societăţii socialiste – Oltchim şi CET Govora –, am redescoperit judeţul Vâlcea. Într-un judeţ unde cele două grefe au însemnat găuri negre sau vaci de muls pentru cei care au condus sau scris, ne-am trezit că este cazul să deschidem ochii şi să valorificăm potenţialul economic dat de Dumnezeu şi de geografie, pe principiile unei economii sănătoase.

Astfel, această primă luptă pentru autostradă dovedeşte că a sosit momentul să cerem să ni se respecte drepturile şi, prin acest culoar, Vâlcea să devină un judeţ european. Prin acest drum vom ieşi din negura socialistă şi ne vom lega direct la lumea civilizată a multinaţionalelor, a investiţiilor cu adevărat private. Prima este Faurecia, urmează restul, în urma autostrăzii, pe culoarul vâlcean, boom-ul pieţei de muncă se poate ridica la cel puţin 10.000 de salariaţi.

Transcăpăţânii va primi cofinanţare de la Consiliul Judeţean, devenind astfel un proiect european valabil ca infrastructură turistică, reuşind să unească Valea Lotrului, adică Ţara Lotrului, cu Ţara Horezului – Oltenia de sub munte.

Iar Drumul Mănăstirilor, unde azi se lucra din plin pe sectorul Costeşti – Bărbăteşti, va potenţa valoarea spirituală pe segmentul turismului monahal.

Sunt trei proiecte noi pentru Vâlcea, care se vor alătura celor aflate deja în lucru şi dezvoltate de restul staţiunilor vâlcene: complexele de agrement, pârtia de schi, viticultura etc.

A sosit momentul să închidem cărţile CET Govora sau Oltchim, redându-le acestora din urmă valoarea lor minimală pe care au. Iar dacă aceste două chestii socialiste vor dori să apuce anii 2020 în viaţă, vor trebui să fie private, altfel… Amin.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *