Transalpina Ski Resort – Voineasa poate deveni imaginea turistică a României

Domeniu schiabil “Transalpina Ski Resort” este considerat de autorităţi nucleul central care va dezvolta turismul montan în judeţul Vâlcea şi se speră ca în nou sezonul de iarnă, poziţia acestuia pe harta amatorilor sporturilor de iarnă să fie deja consacrată.

“Dorim ca din acest an, să se vorbească altfel despre Transalpina Ski Resort, ca despre o destinaţie premium, în topul naţional al turismului şi de ce nu, să devină o atracţie şi pentru turiştii din afară care descoperă astfel frumuseţile României. În acest sens, în recentele întâlniri pe care le-am avut cu toţi factorii din zonă, mă refer la primăria Voineasa, constructori, CNAIR, Romsilva, proprietari de pensiuni, am ajuns la concluzia că trebuie să asigurăm absolut tot ce este nevoie ca imaginea Vâlcii în această iarnă, să fie promovată prin Transalpina Ski Resort”, spune preşedintele Constantin Rădulescu.

Acesta spune că va urmări îndeaproape stadiul lucrărilor de pregătire a noului sezon turistic din Voineasa şi speră că în următorii ani, tot mai mulţi investitori din turistic vor fi atraşi de zonă, iar dezvoltarea Văii Lotrului va ajunge cel puţin ca nivel de performanţe ca şi Valea Prahovei.

La rândul său, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, anunţă că începând de astăzi, regia a început pregătirile pentru curăţare părtiilor şi nu numai.

“Având în vedere pregătirile necesare pentru asigurarea functionării în condiţii optime a pârtiei de ski Transalpina SKI Resort, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeâean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu în conformitate cu obligaţiile de serviciu începand cu data de astăzi, Direcţia Silvică Vâlcea împreună cu reprezentanâii Prefecturii, ISU Vâlcea, Garda Forestieră şi Distributie Energie Oltenia SA s-a început acţiunea de întreâinere a culoarelor de siguranţă şi îndepărtare a arborilor care pun în pericol reţelele electrice. Alături de lucrările de construcţii pentru finalizarea obiectivului de investiţii “Transalpina Ski Resort ” şi a lucrărilor de asfaltare pe DN 7 A, toate acţiunile Consiliului Judeţean Vâlcea în această zonă fascinantă (Vidra – Obârșia Lotrului) au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor şi promovarea turismului în judeţul Valcea”, afirmă Mihăilescu

Tot în aceste zile CNAIR lucrează la turnarea covorului asfaltic pe DN 7A între Voineasa şi Obârşia Lotrului dar şi spre zona Petroşani.

“Considerăm că tot acest complex turistic Vidra – Obârşia Lotrului este imaginea Vâlcii montane. Sunt convins că Transalpina Ski Resort va aduce în această iarnă zeci de mii de turişti şi că de aici va pleca o dezvoltare accelerată a turismului în Munţii Vâlcii, nu doar aici la noi dar şi în restul judeţului. Mă bucur că la Obârşia se construieşte, că deja mai mulţi dezvoltatori imobiliari sunt interesaţi de zonă, aici vom avea ce mai modernă staţiune montană din Vâlcea şi de ce nu, din România”, a maia adăugat primarul Gabriel Năstăsescu.

AP

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *