Transalpina rămâne închisă din cauza vremii nefavorabile

Şeful Serviciului Judeţean Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Transalpina rămâne în continuare închisă şi cel mai probabil se va putea circula pe acest drum rutier după 15 iunie.

‘A nins acum trei zile pe Transalpina. Zăpada la Cota 2000 ajunge la un metru înălţime. Noaptea temperaturile sunt de iarnă, deci există polei. Drumul rămâne închis. În alţi ani, în perioada asta se ştie că accesul pe Transalpina era posibil, numai că vremea nu a fost favorabilă în Munţii Parâng şi ne-am confruntat cu o iarnă prelungită. Important este ca turiştii să ţină seama de avertizările noastre, dar şi de ale celor de la CNDANR, care interzic drumul mai sus de Obârşia Lotrului spre Rânca’, a precizat Mircea Lera.

DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina, este un drum care traversează Munţii Parâng din Novaci, Gorj, până în Sebeş, Alba. În judeţul Vâlcea, şoseaua urcă până la cea mai înaltă altitudine din România, aproximativ 2.100 metri.

Drumul nu este însă finalizat, deoarece compania care executa acest drum a sistat în urmă cu un an lucrările din lipsa finanţării, după ce aproximativ 80% din drum era finalizat. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *