Transalpina ar putea fi redeschisă la 1 mai

Echipele de deszăpezire de pe Transalpina au ajuns în zonele unde stratul de zăpadă măsoară câţiva metri. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că drumarii au trecut cu utilajele de kilometrul 38 şi s-a ajuns la zăpadă cu înălţimi de până la patru-cinci metri.

Deszăpezirea a fost îngreunată în ultimele zile din cauză că temperaturile în zona montană au scăzut şi până la minus 7 grade Celsius. De săptămâna viitoare va fi adusă pe Transalpina şi o volă de mari dimensiuni, de la Secţia de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea.O comisie formată din reprezentanţi de la mai multe insituţii a efectuat o vizită pe Transalpina, pentru a analiza condiţiile de circulaţie de pe cel mai înalt drum din ţară.

 „Se face o primă trecere în revistă a drumului. Am fost însoţiţi de utilaje, pentru că au fost câteva puncte unde nu am putut să intrăm şi a fost nevoie să deszpăpezim. Domnul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a dispus ca de săptămâna viitoare, după ce o să curăţăm drumul, să se contituie o comisie care să întocmească o primă notă de constatare cu măsurile care urmează să fie luate ca să fim pregătiţi pentru redeschiderea circulaţiei spre sfârşitul lunii aprilie“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

„În curbe este zăpadă multă şi cu gheaţă, dar sunt porţiuni unde drumul este curat. Problema este a zăpezii de pe versanţi, a arocamentelor care se dislocă şi ajung pe partea carosabilă. O să dislocăm un utilaj mare de la Vâlcea şi vom lucra. După 1 aprilie  când se termină planul de iarnă, o să dislocăm utilajele. Unele indicatoare au fost rupte de vânt, iar altele trebuie ridicate, pentru că au fost coborâte“, a mai spus Ion Tudor. (adevarul.ro)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *