Trama stradală din Câineni va fi reabilitată de Compania Națională de Investiții

Prin CNI urmează a a se rerabilta tot  ansamblul de strazi pe care se concentreaza traficul principal și secundar din Câineni. Toate arterele care compun trama stradala, precum se arată în proiectul aprobat de Compania Națională de Investiții.

Lucările vor consta în refacerea terasamentelor consolidează infrastructurii rutiere în satele componente. După finalizarea etapei de reamenajare a suprafeței pietonale, se vor executa lucrări de asfaltare.

Se vor monta montează borduri și se decapează trotuarele pentru a fi recondiționate cu asfalt.

Lucrările edilitare vizează construcția aleilor pietonale si amenajarea de locuri de parcare cu precădere în zona instituțiilor.

”Am depus documentația necesară la Compania de Drumuri Naționale pentru a primi avizul de a monta câte șase stâlpi pe ambele sensuri de la Primăria până la podul de peste Olt, dar și pentru construcția trotuarelor. Zona centrală trebuie să o amenajăm corespunzător pentru că, localitatea Câineni este cu adevărat un loc turistic, o destinație pentru iubitorii muntelui, iubitorii unei localități de patrimoniu, unde se întâlnesc cel mai bine interefențele dintre zona Ardealului și Olteniei de sub munte. În fiecare vară, Câineniul este un punct de plecare pentru cei care abordează creasta Făgărașului din Valea Oltului. Dar pentru a fi cu adevărat în topul turistic trebuie să finalizăm proiectele de infrastructură. Să crescă numărul de pensiuni turistice, dezvoltatorii să diversifice oferta pentru cei care vin aici”, conchide Ion Nicolae

Totodată se așteaptă și proeictul de canalizare și apă în localitate

În altă ordine de idei, Câineniul se pregătește pentru sezonul turistic din această vară, știindu-se că lunile iulie și august prezintă un vârf de turiști în localitate, de aici plecând toate drumurile dinspre Valea Oltului spre culmea Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *