Trăim într-o dictatura pe lângă care regimurile Băsescu și Dragnea erau parfum

Puterea absolută corupe absolut.

Trăim în cea mai puternică formă de dictatura politica de după 1990. Nici Traian Băsescu, nici Dragnea, nici USL 1 nu conduceau atât de majoritar și fără alternativa tara asta.

Suntem o țară fără opoziție, cu două partide, pe hârtie europene, dar în fond atât de balcanice care zburdă deasupra statului, deținând controlul în toate domeniile – parlament, guvern, CCR, servicii.  Opoziția parlamentară e construita de ultrasii national ceaușiști de la AUR și de o formațiune fara o ideologie, asumată de tineri fara tulee in barbă

OUG 13 a lui Dragnea  și politica de austeritate a lui Băsescu erau parfum fata de toate grozăviile pe care regimul lui Iohannis le impun. Dar nu există niciun suflu care sa schimbe aceasta stare de fapt.

Din păcate, nu vedem luminițe aprinse pe cer în Piața Victoriei, nu vedem mitinguri, lozinci, nicio emulație pe Facebook, decât o tăcere. PSD și PNL pot mâine decide în acest context orice. De la amnistie și grațiere până la suprimarea de libertăți. Avem doar langa noi, exemplul Orban.

Ce să înțelegem de aici? Că protestele din 2017 erau doar o modă? Erau doar anti – Dragnea și nu împotriva abuzurilor.

Azi, abuzurile coaliției de guvernare sunt înzecit mai grotești decât cele comise de regimul mediocru  Dragnea – Dancila, cad poduri, nu exista niciun program de investiții, de PNRR încă nu ne-am apucat, nici hulitul Anghel Saligny nu e demarat, despre POR nu se vorbește, decât de pomeni salariale și discuții sterile despre taxe  Dar nimeni nu comentează. Presa este redusa la tăcere, prin intimidare sau cu bani, ambele televiziuni importante de știri sunt pro guvernamentale.

Tare mi-e teamă că până în 2024 nu va apărea pe scena politică o forță credibilă pentru că nu are din și cu ce.

Romania a amorțit sub dictatura de catifea a lui Iohannis și PNL-PSD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *