Traian Băsescu: Consiliul European nu ia decizii tehnice, este cu oameni politici

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că în Consiliul European nu se iau decizii tehnice, participanţii fiind oameni politici, şi că el a contribuit la realizarea Agendei 2020, în care unul dintre pilonii esenţiali este digitalizarea.

“Aş face o singură remarcă cu privire la nevoia unor cunoscători în ale digitalizării la acest Consiliu. Să ştiţi că nu ştiu vreunul dintre şefii de stat şi de Guvern membri ai Consiliului care să vină din economia digitală. Ei sunt oameni politici. Consiliul European nu ia decizii tehnice, deciziile tehnice se iau în Consiliul Uniunii Europene, şi nu în Consiliul European. Guvernele sunt cu guvernele, Consiliul European este cu oameni politici. În al doilea rând, vreau să reamintesc celor care cred că viaţa a început o dată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea Agendei UE 2020, în care unul dintre pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător”, a spus Băsescu, pe aeroportul Otopeni, înainte de a pleca la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu se va afla joi şi vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European.

Şeful statului va fi prezent joi la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European. Tot joi, va lua parte şi la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, precum şi la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, Traian Băsescu va lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, după care, în jurul orei 13,45, va susţine o declaraţie de presă. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *