Traian Băsescu a devenit preşedintele USL!

Cred că mă aştept la două surprize, una ar fi ca Traian Băsescu să spună că de vină pentru justiţia politizată din România este Macovei iar a doua să spună că dosarul lui Udrea este unul politic. Iar de aici până la pasul spre platoul Antenei 3 nu ar mai fi mult. Şi să strige şi el, la condamnarea Elenei: „Sper că eşti fericit acum Victor Ponta!”

Un lucru este cert, oricât ar fi fost Ponta de tupeist şi Crin în perioada USL-ului, nu i-am auzit luându-se în halul ăsta de Livia Stanciu, ce ICCJ, de DNA, de CSM. Băsescu a depăşit măsura printr-un atac mizerabil la adresa justiţiei, fapt care mă dezgustă.

L-am privit zilele trecute cu geaca aia pe el, la sediul PMP şi am stat pe gânduri, cum naiba am putut să-l susţin şi să mai cred şi în el! Cum de m-a dus cu zăhărelul cu cuvintele lui stufoase?

Şi atunci mi-am amintit de vorbele doamnei profesor de fizică din facultate, cea cu cu care am dat ulterior statul. Erau alegerile la primăria capitalei, în anul 2000, parcă. Turul II, Traian Băsescu şi Sorin Oprescu. Eu, luat de val, ca toţi cei din Regie, eram încântat de marinar. Doamna se uită la mine şi îmi spune că sunt naiv: „Doi mitocani. Atât. Unul mai colorat decât altul, oricare din cei doi ar ieşi nu va face nimic”

Aşa a fost, în cazul ambilor. Timpul i-a dat dreptate doamnei profesor.

Nu mă aşteptam însă ca imediat după Cotroceni, Băsescu efectiv să pice în asemenea hal. Mă aşteptam la un personaj de anvergură, unul care să contureze un pol puternic. Efectiv, când l-am văzut ieri la tv, nu îmi venea să cred că Băsescu era doar un Băsescu, şi nici mpcar fostul preşedinte al României. Un individ care îşi apără cu disperare favorita şi probabil se apără şi pe el cu ocazia asta.

Băsescu iese astfel din istorie, fără nobleţe, ca un şmecheraş de port şi care nu va mai atrage nimic, decât pe doi trei fanatici anti-psd de pe FB.  Nu îmi place deloc să spun, dar Ion Iliescu, omul care se vace vinovat pentru pornirea greşită a României în anii 90, mineriade, gorbaciovism, are mai mult aplomb şi acum când apare pe ecran. Băsescu a jucat la cacealma şi a câştigat. 10 ani benefici pentru el, 10 ani de iluzii însă pentru noi. Eu recunosc, am fost un fraier timp de 10 ani. Nu un băsist fanatic, dar l-am susţinut, deşi ştiam că nu făcuse mare brânza ca primar al Bucureştiului, nici ca ministru al Transporturilor, decât că fusese gură mare. Era un politician vocal şi nimic mai mult.

Revenind la tema de început, prin acuzaţiile odioase ale lui Băsescu la adresa justiţiei, acesta şi-a pierdut probabil şi acei fani care spuneau că fostul preşedinte a reformat justiţia şi mai mult decât atât, prin atacurile dure la adresa justiţiei, putem spune că USL ar trebui recreat cu un nou lider, unul ultras, adică Traian Băsescu, care se dovedeşte un uselist mai pătimaş decât era Crin Antonescu în provizoratului din 2012 de la Cotroceni.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *