Cea mai mare tragedie din Bucureşti: 26 de morţi, într-un incendiu produs în Clubul Colectiv

Arafat – 154 de victime în Spitalele din Bucureşti şi Ilfov

Ministrul Bănicioiu face apel la donare de sânge

(digi24) Surse medicale spun că numărul persoanelor care au murit în incendiu se apropie de 40. Pe de altă parte, unii dintre cei care au ajuns la spitalul Floreasca cu răni grave sunt străini.

La acest spital au ajuns zeci de răniți. Surse medicale spun că nu mai e loc în saloane și că sunt tărgi inclusiv pe holuri. Sursele mai spun că un centru de primire ar putea fi organizat și în sediul unei bănci din apropiere.

În niciun spital de urgență din Capitală nu mai sunt locuri.

Surse din Ministerul de Interne spun că la nivelul MAI este cod roșu pentru situații de urgență, ceea ce înseamnă că se poate cere sprijin de la orice structură de salvare din țară.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că se suplimentează garda în toate spitalele din București.


ACTUALIZARE 00.25. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în urma incendiului din Capitală.

„Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, a scris președintele pe Facebook.

Arafat: Pentru cei care au avut copii în club:

0212069291. Mulţi decedaţi nu au avut acte de identitate la ei. Trebuie recunoscuţi.

Oprea: 26 de morţi. Parchetul a început ancheta. Planul Roşu

Gabriel Oprea: O mare tragedie. 25 de morţi; a fost informat preşedintele Iohannis.

Arafat:  S-a încercat resuscitarea mai multor victime. S-au transportat 88 de persoane la Spitalele – Floreasca,  Spitalul de Arşi, Elias, Universitar, Bagdasar. În interior evacuarea a fost finalizată, potrivit pompierilor.

UPDATE: 0.05 Nu mai sunt locuri în Spitalul de Urgenţă, se caută alte spitale din Bucureşti.  Se vorbeşte despre o cifră uluitoare de peste 25 de morţi, dar neconfirmată. Zona este izolată de jandarmi.

explozie1Mai multe persoane au decedat şi alte zeci au fost rănite în urma unei explozii, urmată de un incendiu care a avut loc, vineri seara, în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, unde, la acel moment, se aflau aproximativ 200 de oameni, anunţă Mediafax. Potrivit Digi24, din primele informaţii sunt peste 40 de răniţi.

Potrivit televiziunilor de ştiri, explozia s-a produs în jurul orei 23.10, în clubul Colectiv, unde avea loc un concert.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucuresti – Ilfov, în acest moment pompierii încearcă să stingă incendiul şi să evacueze persoanele rămase în incinta clubului.

Mai multe ambulanţe au preluat victimele şi le-au transportat la diferite spitale din Capitală.

23.45 Raed Arafat a anunţat la Antena 3 că sunt 18 persoane care au decedat.

23.37 “La faţa locului au fost trimise echipaje de stingere şi toate resursele disponibile din punct de vedere medical, atât SMURD, cât şi Ambulanţa”, a spus Adrian Marin, reprezentant ISU Bucureşti, la Digi24.

Acesta a precizat că nu există încă un bilanţ al victimelor, dar că, din primele informaţii, erau 40 de răniţi. Câteva persoane sunt în şoc cardio-respirator, din cauza inhalării de fum, a mai spus Adrian Marin.

UPDATE 2: Potrivit România TV, câţiva tineri care nu au reuşit să iasă la timp din club au murit.

UPDATE: Surse citate de Digi24 spun că pe staţiile ambulanţelor se vorbeşte de peste 300 de victime.

La Spitalul Universitar, la Unitatea de Primiri Urgenţe, au început să sosească victimele. Au sosit aproximativ 15 răniţi. Cei mai mulţi au suferit arsuri de până la 70% din suprafaţa corpului.

Potrivit paginii de Facebook a clubului unde a avut loc explozia, în această seară avea loc un concert prin care o trupă îşi lansa noul album. Lansarea era însoţită  “de un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice”.

Explozia pare că s-a produs din cauza efectelor pirotehnice care animau spectacolul trupei Goodbye to Gravity.

La faţa locului au ajuns şase autospeciale de pompieri.

Explozia s-a produs la subsolul unei clădiri. Blocurile din jur nu par a fi afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *