Trafic feroviar reluat parţial pe ruta Băbeni – Alunu; peste 5000 de gospodării fără electricitate

Traficul feroviar pe ruta Băbeni – Berbeşti – Alunu a fost reluat parţial şi toate drumurile au fost redate circulaţiei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.
„Începând de luni, de la ora 19.00, pe drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă. Traficul rutier pe DN 7, pe sectorul Râmnicu Vâlcea-Piteşti, a fost deschis pentru toate tipurile de autovehicule, pe ambele direcţii, iar pe sectorul de drum Râmnicu Vâlcea – Sibiu restricţia de tonaj a fost, de asemenea, ridicată. Preventiv, a fost luată hotărârea închiderii unităţilor şcolare de pe raza judeţului Vâlcea, valabilă şi pentru ziua de marţi. Pentru menţinerea căilor rutiere în stare practicabilă, se acţionează în continuare cu utilaje şi cu material antiderapant astfel: RAJDP acţionează cu 62 de persoane, 62 de utilaje şi circa 289 de tone de material antiderapant; Secţia Drumuri Naţionale acţionează cu 80 persoane, 68 autospeciale şi 139 de tone de material antiderapant”, a precizat Popescu.
Traficul feroviar pe sectorul de cale ferată Băbeni -Alunu este închis pentru trenurile de călători, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă pe calea ferată), fiind deschis doar pentru garniturile de marfă.
„Din punct de vedere al intervenţiilor efective, echipe specializate au acţionat pentru repunerea în funcţiune a liniilor care asigură furnizarea energiei electrice. Astfel, 17 echipe ale CEZ Distribuţie lucrează pentru rebranşarea celor 5660 de consumatori în localităţile: Berislăveşti, Sălătrucel, Băbeni, Muereasca, Runcu, Frânceşti, Goleşti, Malaia, Băile Olăneşti-Cheia şi Călimăneşti-Păuşa. Repunerea în funcţiune a liniilor care asigură telecomunicaţiile, Divizia Operaţiuni Sud-Est, Centrul Operaţiuni AG-VL al Romtelecom a comunicat, în urma fenomenelor meteo manifestate în judeţul Vâlcea, avarii la 18 stâlpi de telecomunicaţii, aceştia fiind rupţi în 14 localităţii (Brezoi, Drăgăşani, Bărbăteşti, Boişoara, Câineni, Frânceşti, Galicea, Măciuca, Malaia, Nicolae Bălcescu, Perişani, Suteşti, Tetoiu, Tomşani), reţelele aferente acestora fiind întrerupte”, a mai spus reprezentantul ISU Vâlcea.
Pentru a preîntâmpina şi combate efectele precipitaţiilor căzute pe teritoriul judeţului, ISU Vâlcea a informat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ cu privire la menţinerea permanenţei la sediile primăriilor, asigurarea primei intervenţii cu personal din cadru SVSU din fiecare localitate, pregătirea tuturor mijloacelor din dotare pentru intervenţie şi acţionarea atunci când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *